Kesälelut 4: Onko tämä Suomen hienoin Ford Mustang?

Nurmijärveläinen Atte Jousi, 21, oli loukkaantumiseen saakka lupaava ja menestyvä motocross -kuski. Anakonda.fi:n Kesälelut -sarjassa hän esittelee auton, joka täyttää urheilu-uran päättymisen täyttämän tyhjiön.

Ensin Atte Jousilla oli pienoismalli. Tarkalleen samanlainen, samalla sinisen sävyllä maalattu Ford Mustang 302 Boss Tribute Fastback.

"Se oli ollut vuoden vitriinissä ennen kuin tuota autoa ruvettiin edes miettimään", Jousi kertoo.

"Tuo auto" on ihan oikea Ford Mustang 302 Boss Tribute Fastback vuodelta 1970. Sen hän hankki saksalaiselta autoharrastajalta ja -entisijöiltä kaksi vuotta sitten. Oli tiedossa, että hänellä on useita Mustangeja myytävänä. Mutta se oli yllätys, että täsmälleen pienoismallin kaltainen auto löytyi.

"Päätettiin, että lähdetään toteuttamaan pienen pojan autoharrastusunelmaa eteenpäin."

Mustangin hankkiessaan Jousi oli vasta 19-vuotias, mutta jo entinen huippu-urheilija. Käsivamma oli pakottanut lopettamaan motocrossin.

"Elämään jäi aika suurikin aukko täytettäväksi", hän tunnustaa.

Tuo aukko on nyt täytetty Ford Mustangilla. Jousi ja Mustang ovat nähtävänä American Car Show` ssa pääsiäisenä. Mahtaakohan koko Suomessa olla komeampaa Amerikan-autoa?

American Car Show` ssa esitellään Helsingin Messukeskuksessa pääsiäisenä 450 autoa. Anakonda.fi on poiminut niiden joukosta kiinnostavimpia Kesälelut -sarjaan.

Katso Anakonda.fi:stä myös muut Kesälelut -netti-tv-sarjan jaksot:

Uusi netti-tv-sarja Kesälelut osa 1 - Audi 80 GTE, ikää 30 vuotta, hevosvoimia yli 600

"Tappaja-auto?" - Leffalegenda on viihtynyt Suomessa jo noin 30 vuotta

Kesälelut 3: "Raketiksi" tuunattu Fiat Uno oikeaa avaruuslentoa odotellessa