"Tappaja-auto?" - Leffalegenda on viihtynyt Suomessa jo noin 30 vuotta

Plymouth Belvedere on valmis ihaltavaksi American Car Show` ssa - on ollut vuodesta 1958 lähtien.

Stephen Kingin tarinaan perustuva John Carpenterin ohjaus Christine - tappaja-auto (1983) toi kulttimaineen muutamalle 1950-luvun loppupuolen Plymouth -mallille. Muutamalle siksi, että kuvauksissa käytettiin tiettävästi sekä Plymouth Fury -, Plymouth Belvedere - ja Plymouth Savoy -malleja. Digitaaliset tehosteet eivät olleet 1980-luvun alussa kehittyneitä, joten autokaunottaria tuhottiin kuvauksissa tiettävästi noin 20 kappaletta.

Leffan legenda on niin hurja, että on hyvä, että tuusulalainen Jarmo "Jati" Jätyri ajaa oheisessa Kesälelut -sarjan jaksossa auton tallistaan peruuttamalla. Leffassahan Plymouthin valot syttyvät ja sen pimeä "sielu" samoin - ja sitten alkaa tapahtua.

Jätyri on pitkän linjan jenkkiautoharrastaja, joka osaa iloita siitä, että on saanut tämän yksilön omistukseensa. Se oli vähällä ajolla Yhdysvalloissa 1980-luvulle saakka. Sitten sen omisti suomalainen hinausyrittäjä, joka ei myöskään pahemmin kuluttanut autoa. Jätyri saa siis nauttia hyväkuntoisesta ja kauniista autosta, jossa on kaiken huipuksi korskea lisäulottuvuus konepellin alla: maineikas ja voimakas 392 Hemi -moottori.

"Se laitettiin autoon jo 1966", Jätyri kertoo.

Plymouth Belvedere on nähtävänä Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä American Car Show` ssa. Pääsiäisen tapahtumassa on esillä kaikkiaan noin 450 ajoneuvoa. Jätyri tuo paikalle myös punaisen Ford Fairlanen.

Katso Anakonda.fi:stä myös ensimmäinen jakso Kesälelut -sarjasta:

Uusi netti-tv-sarja Kesälelut osa 1 - Audi 80 GTE, ikää 30 vuotta, hevosvoimia yli 600