Karibian lumous 2/8, Meripäivä - Risteily Kuuban ympäri on uutta kapteenillekin

Anakonda.fin netti-tv-sarja Karibian lumous risteilee Kuuban ympäri matkaisäntänään legendaarinen Folke West. Toisessa jaksossa hän esittelee suomalaisille tutun M/S Louis Cristal -aluksen, entisen Sally Albatrossin - ja kuulee haastattelussa aluksen kapteenilta, millaista risteily Kuuban aluevesillä on 50 vuoden tauon jälkeen.

M/S Louis Cristal kyntää Karibian lämmössä aaltoja parhaillaankin, kyydissään pääasiassa kanadalaisia matkaajia - sekä kourallinen suomalaisia.

Risteilyt Kuuban ympäri alkoivat 50 vuoden tauon jälkeen jälleen joulukuussa 2013, joten opettelemista on ollut niin laivoissa kuin satamissakin.

"Tämä on ollut mielenkiintoista minullekin. Minulla oli hiukan kokemusta Kuuban satamista, mutta ei sellaisista kuin Antilla. Me olemme ensimmäinen risteilyalus, joka siellä on koskaan vieraillut. Se on reittimme ensimmäinen satama Havannan jälkeen. Se oli uutta niin minulle, alukselle kuin paikallisille ihmisillekin", M/S Louis Cristalin kapteeni Stathis Goumas kertoo Karibian lumous -netti-tv-ohjelmassa Folke Westille.

Folke West, 66, on Suomen tunnetuin Kuuban-asiantuntija. Hän on matkustanut maahan satoja kertoja, asunutkin siellä - ja tutustuttanut Karibian saaren saloihin tuhannet suomalaiset turistit.

Karibian lumous -netti-tv-sarja myötäilee Anakonda.fin sivuilla vuodenvaihteessa ja kevättalvisin Kuuban ympäri kiertävää risteilyä. M/S Louis Cristal - entinen Sally Albatross - on ensimmäinen risteilylaiva, jonka Kuuban matkailuviranomaiset ovat sallineet kiertää saarta 50 vuoteen. Ensimmäinen risteily järjestettiin joulukuussa 2013. Sen jälkeen Kuubaa ovat kiertäneet, sen satamakaupungissa pysähtyneet ja päiväksi myös Jamaikalle piipahtaneet tuhannet lähinnä kanadalaiset matkailijat.

 Mukana risteilyillä on ollut myös suomalainen ryhmä Folke Westin johdolla.

 Ja nyt Anakonda.fin kautta päästään mukaan Karibian lumoukseen, Folke Westin värikkään ja jäljittelemättömän opastuksen avulla.

 Karibian lumous - uusi jakso joka päivä vuodenvaihteessa 2014 - 2015.

Katso myös:

Uusi netti-tv-sarja Karibian lumous - 1/8 Kuubaan Folke Westin kanssa

Lue myös:

 Folke West, meneekö Kuuba nyt pilalle?