VIIKON INDIE: Haikara: Haikara - Keräilyharvinaisuus taas saatavilla

Anakonda.fi:n VIIKON INDIE on uusintajulkaisu vuoden 1973 proge-levystä. Haikara -yhtyeen esikoislevyn alkuperäisversiosta maksetaan jopa 750 euroa!

Haikara perustettiin Lahdessa  keväällä 1971. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Vesa Lehtinen (laulu), Harri Pystynen (huilu ja saksofoni), Vesa Lattunen (kitara), Timo Vuorinen (basso) ja Markus Heikkerö (rummut). Bändi teki ensimmäisenä aktiivikautenaan 1971 - 1976 kolme albumia Haikara, Geafar sekä Iso Lintu

Nämä alkuperäiset levyt ovat keräilijöiden parissa erittäin haluttuja. Käypä hinta debyttialbumista on tänä päivänä 750 euroa!

Uusintapainos tuli siis selkeään tarpeeseen. Svart Recordsin koostama paketti onkin varsin näyttävä avattavissa kansissaan. Mukaan on lisätty myös hieno juliste ja sanaliite.

Haikaran albumia kuunnellessa ei voi olla hämmästelemättä kuinka hallittu kokonaisuus albumi todella on. Debyyttiään tehdessä Haikara oli vasta kaksi vuotias, mutta polveilevien sävellysten ilmiömäinen kypsyyn on häikäisevää. Ei ole kovin kaukaa haettua verrata Haikaran debyttiä King Crimsonin legendaariseen In The Court Of The Crimson King mestariteokseen. Lähestymistapa on molemmilla varsin samankaltainen.

Kappaleiden tekstit käsittelevät jälkihippiajalle tyypillisiä aiheita: luontoa, mystiikkaa ja sodanvastaisuutta. Laulu ei kuitenkaan ole johtavassa asemassa vaan kappaleissa on pitkiä instrumentaaliosioita jotka äityvät usein myrskyisiksi jameiksi muuttuen pian taas hiljaiseksi tunnelmoinniksi. Huilun ja saksonin tuodessa kappaleisiin satumaista tunnelmaa.

Merkillepantavaa on myös albumin poikkeuksellisen hieno kansi. Se on Markus Heikkerön maalaus, joka levyä kuunneltaessa avautuu saumattomana mielenmaisemana musiikille. Musiikki itsessään on ajatonta, psykedeelistä ja jollain selittämättömällä tavalla sadunomaista. Nämä ovat myös niitä seikkoja, jotka nostavat albumin klassikon tasolle ja kutsuvat sen ääreen uudestaan.

Anakonda.fi:n VIIKON INDIE -levyn voi kuunnella Spotifyn kautta tästä:

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Tilaa Viikon indie -äänitteet osoitteesta http://stupidorecords.com/fi/.

Lue myös aiemmin julkaistut Anakonda.fi:n Viikon indiet tästä:

VIIKON INDIE: Viitasen Piia: Laulumaa - Lauluja kiitoksesta - ja ihmisen tuhovoimasta

VIIKON INDIE: Hellhound: Soitetaan rock`n`rollia - Punk-klassikon paluu

VIIKON INDIE: Autiomaa: Autiomaa: Hautaa surusi maahan - Katumusta katuojista

VIIKON INDIE: Teppo Vapaus: Lurjus - Vanhan liiton rokkari