VIIKON INDIE: Hellhound: Soitetaan rock`n`rollia - Punk-klassikon paluu

Anakonda.fi:n Viikon Indie on kaivattu uudelleenjulkaisu, keräilyharvinaisuutena kalliin levyn cd-versio. Mutta onko Hellhoundin levy kestänyt aikaa?

Tamperelaisen 1970-luvun lopun punkbändi Hellhoundin alkuperäiset levytykset ovat levymyyntisivusto Discogsin halutuimpia Suomi-herkkuja. Mutta kestääkö Hellhoundin musiikki ajan hammasta nyt, kun bändin diskografia on viimein julkaistu yhdellä cd-levyllä?

Vastaus on kyllä ja ei, Hiljaisten levyjen kokoaman 22 levytetyn Hellhound-raidan sekaan mahtuu sekä hittejä että selkeitä huteja.

Parhaimmillaan yhtye rullaa oikein luontevan ja jopa vaarallisen kuuloisesti, kuten vaikkapa kenties tunnetuimmalla biisillään, monella punk-kokoelmallakin esiintyneellä Pakoon neonarmeijaa -julistuksella.

Myös Hellhoundin ainoaksi jääneet albumin, Soitetaan rock'n rollia (Rokit Records 1979) nimikkoraita voisi olla peräisin vaikkapa Eppu Normaalin Maximum Jee & Jee -albumilta.

Joidenkin biisien "sanoma" kuulostaa kuitenkin, nyt liki 40 vuotta myöhemmin kovin päälleliimatulta ja jopa kornilta, kuten liian pitkäksi venyneen Tampereen yliopiston 70-luvun punaväriä tunnustaneiden opiskelijoiden kostean illanvieton satoa muistuttavassa Baader-Meinhof- pohdinnassa.

Singlenäkin aikanaan julkaistussa Suomi 60 -kappaleessa muistellaan isänmaan 60-vuotispäivää ja ihmetellään, että onkohan satavuotiaassa Suomessa vielä riittävästi ruokaa kaikille.

Nyt tiedämme vastauksen tähänkin kysymykseen. Ihmeteltäväksi oikeastaan jää enää se, miksei näitä lauluja ole aiemmin saatettu cd-aikaan. Muodikasta vinyyliä tai edes striimausta ei vieläkään ole luvassa.

Hellhound-yhtye toimii edelleen satunnaisesti ja soittaa lähes alkuperäisessä kokoonopanossaan oman levynsä julkaisujuhlissa Tampereen Vastavirta-klubin yläkerrassa perjantaina 27. tammikuuta.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Tilaa Viikon indie -äänitteet osoitteesta http://stupidorecords.com/fi/. Levyä ei ole julkaistu Spotifyssä.

Lue myös aiemmin julkaistu Anakonda.fi:n Viikon indie tästä:

VIIKON INDIE: Viitasen Piia: Laulumaa - Lauluja kiitoksesta - ja ihmisen tuhovoimasta