Vientibändi aktiivisena osa 2: The Rasmus julkaisi uuden levyn viiden vuoden tauon jälkeen

The Rasmus julkaisee 6. lokakuuta uuden albumin Dark Matters. Anakonda.fi jakaa levyn kuunneltavaksi.

”Kappale kertoo siitä, että olet jäänyt ulkopuolelle. Omiesi hylkäämäksi. Siitä, minkälaista on olla yksinäinen susi”, näin kuvailee The Rasmus -solisti Lauri Ylönen kappaletta Silver Night.

Ja yhtyeelle tutuissa, hivenen alakuloisissa, mutta lohdullisissa tunnelmissa liikkuu myös bändin uusi albumi Dark Matters. Levy julkaistaan peräti viiteen vuoteen venyneen levytystauon päätteeksi. Tauon aikana bändi on keikkaillut vuosittain pääasiassa muualla kuin Suomessa, mutta yhtyeen jäsenet ovat aktivoituneet myös bändin ulkopuolella. Ylönen on innostunut arkkitehtuurista ja suunnitellut taloja niin tv-ohjelmassa kuin muutenkin, basisti Eero Heinonen on ollut kiireinen ohjaustöiden kanssa, Pauli Rantasalmi on muuttanut Singaporesta takaisin Suomeen ja rumpali Aki Hakala on soittanut myös Muste -yhtyeessä.

The Rasmus on kuitenkin isossa osassa jäsentensä elämässä - ja taitaa olla fanienkin. Uutta levyä on odotettu paitsi Suomessa, myös muun muassa Meksikossa, Venäjällä sekä Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa. Markkina-alueilla, jonne bändi paalutti asemansa viime vuosikymmenellä, ennen kaikkea vuoden 2003 hittialbumilla Dead Letters. Jep, levyjulkaisut 14 vuoden välein muodostavat samanmuotoisuudessaan hauskan sanaleikin: Dead Letters - Dark Matters.

Onko kyseessä sitten jatko-osa? Sen voi päättää jokainen kuulija itse: uusi The Rasmus -albumi on kuunneltavissa Spotifyn kautta tästä :

Tsekkaa Anakonda.fi:stä myös tämä:

Sattuma on, että toinen vientibändinä ansioitunut suomalaisyhtye Sunrise Avenue on julkaissut uuden albumin samana päivänä kuin The Rasmus. Levyyn voi tutustua Anakonda.fi:n kautta tästä.