Rolling Stones Havannaan?

Amerikkalainen matkatoimisto myy jo matkoja maaliskuuksi Havannaan Rolling Stonesin -konserttiin. Yhtye ei ole vahvistanut keikkaa.

Fanit ovat huhunneet Rolling Stonesin Havannan -keikasta pitkään. Huhun ympäristö on uskottava: bändi on parhaillaan helmikuun alussa alkaneella Etelä-Amerikan -kiertueella. Olisi mahdollista, että Yhdysvaltain kanssa viime kuukausina välejään lämmitellyt Kuuba olisi kiertueen huipentuma - ja kansainvälisen huomionkerääjä niin Kuuballe kuin Rollareillekin.

Bändin virallinen nettisivu ei ole vahvistanut Havannan kuuluvan kiertueeseen. América Latina Olé Tour 2016 pysähtyy tämänhetkisten tietojen mukaan näissä kaupungeissa: Santiago, Buenos Aires, Montevideo, Rio De Janeiro, São Paulo, Porto Alegre, Lima, Bogotá ja México City. Parhaillaan bändi on Argentiinassa ja siirtyy seuraavaksi Urugayhin.

Kuuba varmasti päästää Stonesit esiintymään. Länsimaiset yhtyeet ja vaikkapa elokuva-alan ihmiset ovat olleet tervetulleita Kuuban, vaikka Yhdysvallat onkin pitänyt valtiota kauppasaarrossa ja kieltänyt kansalaistensa matkustamisen Kuubaan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Silti muun muassa elokuvaohjaaja Oliver Stone on käynyt Kuubassa. Viime vuosikymmenellä huomiota herätti walesilaisyhtye Manic Street Preachersin esiintyminen Havannassa.

Nyt keikasta Havannassa on saatu muutakin todistusaineistoa kuin fanien puheet: amerikkalainen matka-agentti mainostaa jo nettisivullaan Rolling Stonesia Havannassa! Kulttuurimatka Havannaan olisi matkanjärjestäjä Rachel Wingeistin ilmoituksen mukaan edessä 18.-22. maaliskuuta.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Suomalaisfani Rollari -keikalla Argentiinassa - "Poliisi ampui kumiluodeilla"