Suomalaisfani Rollari -keikalla Argentiinassa - "Poliisi ampui kumiluodeilla"

Rolling Stonesin América Latina Olé -kiertue alkoi Argentiinan keikkojen osalta dramaattisesti: Anakonda.fi:n haastatteleman suomalaisen Rollari-fanin Juha Kakkurin mukaan poliisit ampuivat kumiluodeilla ihmisiä, jotka pyrkivät konserttiin ilman lippua.

Suomalainen Rolling Stones -asiantuntija, Radio Sun Classics -kanavan juontaja ja ohjelmapäällikkö Juha Kakkuri vahvistaa bändin faniyhteisön tiedot kumiluodeilla ampumisesta. Asiasta keskusteltiin Rollari-fanien iorr.org -palstalla, joka on Rolling Stonesin asioista yleensä perillä erittäin hyvin. Kakkuri vahvistaa fanien havainnot: argentiinalaispoliisi oli ampunut nimenomaan ihmisiä, jotka pyrkineet konserttiin ilman pääsylippua.

Rolling Stones esiintyy Buenos Airesin La Plata -stadionilla kolmesti kahden päivän välein. Ensimmäinen konsertti oli sunnuntaina. Tunnelma keikalla oli Kakkurin mukaan poikkeuksellisen villi. Hän tietää mistä puhuu, sillä hän ollut Rollari -keikalla kaikilla mantereilla, jossa se vain on esiintynyt.

"Yleisö on totaalisen hullua", Kakkuri kertoo Anakonda.fi:lle.

"Tunteella menevät eikä pienistä oteta murheita. Jo lämppäribändin aikana jengi oli sekaisin. Poliisi tulitti kumiluodeilla niitä, jotka yrittivät pummilla. Hulluin meininki koskaan!"

Oliko tilanne uhkaava muiden katsojien kannalta?

"En nähnyt, mutta sisään yritti sekalainen joukko ilmaiseksi. Tämä on "Maradonan maa" ja "kaikki on Jumalan kädessä". Tämä ja Tokio ovat ykköset (kaikista Rolling Stones -konserttipaikoista), mutta samalla totaalisen erilaiset. Japani on organisoitu ja sydämellinen; tämä hullu ja epälooginen kaaos - siis keikalla; mutta silti kaikki on lopulta ok. Ihmiset ovat ystävällisiä."

Miten epäloogisuus ja hullu meininki ilmenevät keikalla?

"En sentään nähnyt väkivaltaa, mutta vellovan massan, joka huutaa ja laulaa. Tämä pitää ottaa niin, että "hyppää kyytiin" eikä mieti liikaa."

Miten yleisön hulluus vaikuttaa bändiin?

"Bändi diggaa, varsinkin Keith. Hyvä asenne! Bändi on nyt ollut tasaisen hyva. Ja Keith on vedossa!"

Nousivatko kumiluodit uutisaiheeksi siellä?

"Ei se ollut uutinen täällä. Ilmeisesti täällä sattuu ja tapahtuu. Kovin uutinen oli, että Keith on avannut hotellihuoneensa ikkunan. TV päivystää hotellin ulkopuolella."

Teksti: Pasi Kostiainen, Kuva: Rolling Stonesin virallinen Instagram -tili.