Jeremy Clarkson:"Ajatko yhä manuaalivaihteisella? Pesetkö myös pyykkisi joessa?"

Top Gear -tv-sarjassa pitkään vaikuttanut brittitoimittaja Jeremy Clarkson ihmettelee Sun -lehden kolumnissaan autoilijoita, jotka yhä hankkivat automaatin sijasta manuaalivaihteisen auton.

Jeremy Clarksonin elämästä eivät autot kadonneet mihinkään, vaikka hän saikin viime vuoden keväällä potkut Top Gearista. Hän palannee vanhojen juontajakumppaniensa kanssa ruutuun piakkoin, mutta lisäksi hän myös jatkaa terävänä kirjoittajana - aiheenaan autot.

Sun -lehden tuoreessa kolumnissaan Clarkson asettuu selkeästi automaattivaihteiston kannattajaksi - siis jeremyclarksonmaisen, vinoilevan selkeästi.

"Ainoat ihmiset, jotka ostaisivat vanhanaikaisen vaihdekeppi-manuaalin ovat sellaisia, jotka eivät valitse pesukonetta, koska pesevät mieluummin pyykkinsä joessa."

Clarkson sanoo, että automaattivaihteistot ovat viime vuosina kehittyneet ja halventuneet niin paljon, että hänen mielestään 70 prosenttia brittiautoilijoista "on hulluja". Niin moni valitsee yhä manuaalivaihteisen auton. Clarksonin mielestä on "ylevää" ajaa manuaalivaihteisella autolla Atlas -vuoristossa tai kilparadoilla.

"Mutta me emme aja Atlas -vuoristossa tai kilparadoilla, vaan Oxfordin kehäteillä."

Ja niillä vaihteiden vaihteleminen omin käsin on Clarksonin mielestä yksinkertaisesti "ärsyttävää".

Koko kolumni on luettavissa tästä.

Manuaalivaihteisen auton valitseminen nykyaikana on kuin ostaisi television ilman kaukosäädintä.

"Olen täydellisen kykenevä kävelemään sen (television) luokse, ja vaihtamaan kanavaa."

Clarksonin vaihteisto -kolumnista kertoi Suomessa ensimmäisenä Autotoday / Uusi Suomi.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Jatkuuko Top Gear ilman Clarksonia yhtä hauskana? - "Pitäisikö tätä halata vai ajaa?"