Harrikoista trial -pyöriin, hälyttimistä buutseihin - Katso tunnelmakuvia MP -messuilta

Moottoripyöräily harrastuksena voi merkitä monenlaista intohimoa: toinen tykkää vauhdista maantiellä, toinen tasapainoilusta maastossa; yksi haluaa ajaa kyykyssä kovaa, toinen klassikkopyörällä rennosti istuskellen. Anakonda.fi kuvasi Helsingin Messukeskuksessa viikonvaihteessa järjestettävien MP 16 moottoripyörämessujen eri ulottuvuuksia.

Yksi tykkää isästä, toinen pojasta.

Tätä viisautta on helppo soveltaa MP 16 moottoripyörämessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Vaikka ulkopuolinen saattaisi ajatella, että samaa bensan höyryissä ja vauhdin hurmassa viihtyvää porukkaa koko prätkäväki, niin messuilla eri heimot paljastuvat.

On japanilaisten, amerikkalaisten ja eurooppalaisten pyörien ystävät. On harrikat, on vespat. On nopeat katupyörät, on maastoon suunnitellut trial-pyörät. Muun muassa - sekä välineitä ja varusteita kaikille noille porukoille. Kypäriä, niin monenlaisia ja mielikuvituksellisesti maalattuja ettei sellaisia osaa oikein näkemättä kuvitellakaan. Sekä vaatteita, paljon nahka-asuja ja buutseja.

Ehkä kaikkia heimoja yhdistävät parhaiten erilaiset turvavarusteet, vaikkapa Meta Trakin GPS-GSM -järjestelmä. Sen ydin on noin pikkusikariaskin kokoinen laite, joka asennetaan moottoripyörään - pyörään kuin pyörään - useimmiten satulan alle. Sieltä se antaa omistajalle "varkaus-, liike- ja sabotaasihälytykset" jopa pyörän talvisäilytyksen aikana. Kolarin sattuessa hälytys lähtee automaattisesti hätäkeskukseen ja Securitakselle. Sen luulisi rauhoittavan kuskia, on alla sitten millainen pyörä tahansa.

Tässä Anakonda.fi:n kuvasatoa messuilta:

Tämän 1000-kuutioisen Kawasakin omistajaksi pääsee maksamalla 16 790 euroa.

Jaa-a, että trial -pyöräkin voi olla noin näyttävä.

 

Eri pyörämerkeillä on messuilla omat osastonsa. KTM:n osastolla riitti kävijöitä tapahtuman avauspäivänä perjantaina.

Tämä Meta Trak -hälytin oli aiemmin saatavilla vain autoihin.

Terveisiä historiaosastolta: tämä 600-kuutioinen kaunotar on BMW vuodelta 1966.

Baarissakin oli tarjolla silmänruokaa, muun muassa tämä blondi.

 Astu millä astut, ja buutseilla loput. Kotimainen Boot Factory valmistaa saappaat käsityönä - ja on runsaat 20 vuotta ollut prätkäkansan suosiossa.

FAKTA: MP 16 Moottoripyörämessut 5. - 7. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Lisätietoja tästä.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen

 Lue Anakonda.fi:stä myös tämä MP 16 Moottoripyörämessuihin liittyvä tarina:

Jussi Säterin kynäruisku maalaa kypärät, autot ja vaikka ravintolan - Katso video