Jussi Säterin kynäruisku maalaa kypärät, autot ja vaikka ravintolan - Katso video

Turkulainen Jussi Säteri on airbrush artist. Anakonda.fi esittelee viikonvaihteen MP 16 Moottoripyörämessujen kunniaksi itse opiskelleen taiteilijan, jonka kynäruiskumaalauksia on nähtävissä niin prätkissä, kypärissä, autoissa kuin vaikkapa jääkiekkomaalivahdin maskeissakin.

"Minun piti ruveta tekemään tatuointeja, mutta se homma ei oikein iskenyt", Jussi Säteri muistelee.

Mutta kynäruiskumaalaus iski. Säteristä tuli kynäruiskulla tilaustöitä maalaava taiteilija, airbrush artist.

Kynäruisku eli retussiruisku on pieni ilmanpaineella toimiva ruisku, jolla voidaan suihkuttaa musteita, värejä tai hienojakoista maalia. Näin kertoo Wikipedia.

Turkulainen Säteri tietää enemmän. Hän on maalannut satoja kohteita, jotka ovat vaihdelleet kokonsa ja pintamateriaalinsa ja muotonsa osalta paljonkin toisistaan. On ollut muun muassa moottoripyörän tankkeja ja -pyöräijän kypäröitä, jääkiekkomaalivahdin maskeja - ja ravintolan sisustuksia, kuten oheen liitetyssä viikinkiravintola Haraldin teemateoksen synnyn ikuistaneessa videossa nähdään.

Kuvat ovat tarkkuudessaan hämmentäviä. Mutta mitään kuvasiirrännäisiä ne eivät ole, eikä Säteri edes käytä sapluunoita tai rajausteippejä. Jokaisessa työssä näkyy tekijän kädenjälki.

"Maalaan aina vapaalla kädellä."

Maalaaminen on Säterin mukaan tarkkaa ja joskus hidastakin puuhaa, kuten arvata saattaa. Esimerkiksi tämän jutun pääkuvassa olevaa Hurriganesin Roadrunner -maalausta auton kylkeen ei hutaista hetkessä.

"Kyllä siinä viikon verran meni", Säteri kertoo.

Viikonvaihteessa Säterin maalausnäytöksiä voi ihmetellä Kustom Kulturen osastolla MP 16 Moottoripyörämessuilla Helsingissä. Moottoripyöristä innostuneilla on nyt hyvin aikaa olla Messukeskuksessa, kun ajamaan pääsee vasta muutaman kuukauden kuluttua.

FAKTA: MP 16 Moottoripyörämessut 5. - 7. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Lisätietoja tästä. Jussi Säterin nettisivuille pääsee tästä.