Kuuden tonnin BMW:n omistaja:"Eikö käyttöautoon voi kiintyä?"

Niklas Thesslund tahtoi tietynlaisen auton, etsi sitä puoli vuotta - ja teki lopulta kaupat nopeasti, fiilis-pohjalta. Anakonda.fi:n autoja ja niiden omistajia esittelevässä sarjassa tavataan Thesslund, joka vaatii käyttöautoltaan jotain ihan muuta kuin uutuutta.

”Tämä on perus-käyttöauto. Vuoden 2002 BMW 325. Valitsin sen muotoilun, värin ja moottorin takia.”

Imagen toimituspäällikkö Niklas Thesslund yhdisti elämänsä ensimmäisessä autokaupassa käyttö- ja fiilistelyauton.

”On masentavaa, kun autoihin suhtaudutaan niin usein insinöörimäisen rationaalisesti ja jonkinlaisina käytännöllisinä välttämättömyyksinä. Minusta on turha ostaa autoa, jossa ei ole mitään henkeä tai spesiaalia, ei mitään esteettisiä arvoja tai suorituskykyä. Tästä tykkään hirveästi. Kaunis auto, jossa on voimaa.”

Miksi juuri BMW?

”Ajattelin pitkään, että kaikki uudet tai edes uudehkot autot ovat rumia. Sitten näin jossain naapurustossa tuon e46 –korimallin sedanin ja katsoin, että hitto, tuo perähän on tuossa tosi hieno. Aika terävä, ei pyöristetty tai muodoton möykky niin kuin usein. Se ratkaisi, lähdin jahtaamaan sen korimallin tummansinisiä autoja, koska mielestäni se vaan on definitiivinen auton väri. Olin tietenkin tietoinen BMW:n maineesta, mutta ennen kaikkea olin seuraillut niiden tosi vanhoja malleja netistä ja sieltä täältä. Niiden asenteessa ja muotoilussa on minusta jotain oikealla tavalla polleeta.”

Ilmeisen toimiva autosi mielletään yleisessä keskustelussa ”vanhaksi”, koska se on yli 10-vuotias. Mitä ajattelet siitä?

”Minusta tuo on ihan älytöntä. Miksi pitäisi aina olla vaihtamassa? Vanha auto on toki isopäästöisempi, mutta eihän auton hankkiminen sitä tarkoita, etteikö osan matkoista voisi taittaa julkisillakin. Eikö käyttöautoilussa ole mitään sijaa kiintymiselle? On elämässäni paljon muutakin vanhaa tai vanhoja, joita en vaihtaisi mistään hinnasta. Tunne on vähän samanlainen kuin kivan asunnon löytäessä. Tai silloin kun löysin puuveneeni, joka muuten on yli viisikymppinen. Hitto soikoon, tässä on just kaikki oikein!”

Onko sinulla ollut auton ikääntymisestä johtuvia murheita?

”Ei suurempia. Huhtikuussa kävi niin, että auton sähköavaimesta loppui patteri ja kun aloin käyttää tavallista avainta, pitkään käyttämättä ollut ja siksi hapertunut lukko hajosi. Olen toki ajanut tällä vasta puoli vuotta. Minusta tämä on ollut sikäli järkevä ostos, koska ns. premium -autojen hinta tippuu aika nopeasti paljon. Kuudella tonnilla sai aika paljon autoa. Varsinkin, kun on siis kuutoskone, joilla voi ymmärtääkseni ajaa pidempään kuin pienemmillä moottoreilla.”

Thesslund ja BMW löysivät toisensa Nettiauto.comista, jota Niklas kertoo ”ruuvanneensa refleksinomaisesti puoli vuotta”. Sitten ostopäätös syntyi, kun ilmoitusten katseleminen yksinkertaisesti alkoi riittää ja sopivia ehdokkaita oli useita.

 ”Tätä kävin kerran lounastauolla tyyppaamassa, oli yksityinen myyjä melkein duunin naapurista ja ajattelin, että tämä on just oikeanlainen. Otan tämän. En tiedä autoista mitään, mutta ei tässä kuitenkaan mitään omakotitaloa ole ostettu. Ja ainahan parhaat valinnat on tehty tunteella. Ja tunteestahan autossa tai autoilussa pitäisi muutenkin olla kyse eikä mistään mahdollisimman taloudellisesta jurnuttamisesta.”

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Kalle Palander: "En voi väittää, että olen hyvä kuski"