BMW M5 - Nollasta sataan noin viidessä sekunnissa...

Anakonda.fi:n Putket punasina -netti-tv -sarjan auto on tällä kertaa BMW M5. Miten hyvin vuonna 1999 yli miljoonaa markkaa maksanut auto on kestänyt aikaa?

Vuonna 1999 tämä BMW M5 oli kallis unelma-auto. Varusteita oli heritage-nahkapenkeistä BMW:n omaan integroituun puhelimeen, xenon -valoihin, ajotietokoneeseen ja ties mihin sisävalojen himmennystoimintoihin. Vaikka monet niistä ovat arkipäiväistyneet tavallisiin perheautoihin lähes paketissa kuin paketissa kuuluviksi, jokin on kuitenkin toisin: korskeasti kuluttavaa 4,9 litran V8 -moottoria ei ole nykyisin juuri missään autossa.

Mutta tässä on.

Kuljettaja kiittää. Ihan kuten Bemareita yleensäkin, M5 on vuosikertamallinakin mukava ajettava. Kuskin auto, kuten tavataan sanoa. Sillä on jopa yllättävän mukava ajaa hitaastikin taajama-ajoa. Sinne mennään, minne pitää. Auto liikkuu tottelevaisesti kuin hyvin koulutettu saksanpaimenkoira.

Kun kerrostalot jäävät taustapeiliin ja nopeusrajoitukseksi luvataan suurin tiellä sallittu, lähiö pienenee kuitenkin hätäisesti. M5 todella kiihtyy. Nollasta sataan luvataan 5,3 sekuntiin ja ohituskiihtyvyyttä löytyy myös. Jos tällä jää jalkoihin, on eksynyt jonnekin ihan muualle kuin suomalaiselle moottoritielle.

Maavara on matala, joten kaupunkialueiden töyssyihin ja kumpareisiin sekä mökkiteiden kohoumiin tämä peto on ohjattava maltillisesti. Mutta kuten sanottu - sekin onnistuu. Vaikka bemarit ärsyttävät liikenteessä joitakin muita autoilijoita, on syytä muistaa, että auton maineen ovat hankkineet sen kuljettajat. M-malliston omalla sävyllä siniseksi maalattuna ja ulkoasultaan jokseenkin ajattomana tämä vintage-helmi näyttäytyy viattomalta kuin Elovena -tyttö.

BMW M5

VUOSIMALLI: 1999

MOOTTORI:  Teho: 294 kW / 400 Hv, 4,9 / V8

SUORITUSKYKY: 0-100 km/h, 5,3 sek.

VOIMANSIIRTO: automaattivaihteet, takaveto

HINTA: Auto oli myytävänä helsinkiläisessa Autokuume -liikkeessä kesällä 2015, pyyntihinta 15 000 euroa. Auto on myyty.

Katso Putket punasina -netti-tv-sarjaa Anakonda.fi:stä:

Netti-tv: Putket punasina 3 - BMW M5 - "Sanovat saksanhirveksi"