Superwood -festarilla paitsi musiikkia, myös "viinilasin pituisia luentoja"

Viikonvaihteen Superwood -festivaali tarjoaa musiikkia ja muuta taidetta sekä ruokaa, mutta pyrkii ravitsemaan myös luennoilla. Anakonda.fi kiittää erityisesti luennon aikamääritelmää: luennot ovat viinilasin pituisia!
"Me uskotaan, että ihminen ei elä pelkästä viihteestä. Tänä aikana, jos koskaan, tarvitaan tietoa ja ymmärrystä pinnallisen tiedon takana."

Näin sanoo Superwood -festivaalin järjestävän Ivana Helsingin Pirjo Suhonen.

Siksi siis Superwoodissa on tarjolla paitsi monimuotoista musiikkia, elokuvia ja muuta taidetta sekä erityisiä Woodtour -elämyskeikkoja, myös luentoja.

"Olemme kutsuneet paikalle puhujia. Heitä on pyydetty pitämään viinilasin pituisia eli noin 20-minuuttisia luentoja", Suhonen kertoo. 

"Hotelli Rantapuistossa (kuvassa) järjestettävän festivaalin Superwood Talks -henkilöitä ovat muun muassa Reetta Kivelä, Ali Hersi Liban, Mikko Ijäs, Toni-Matti Karjalainen, Jarno E. Mikkonen, Anna Kortelainen, Tero Kivinen, Anni Korkman, Ernesto Hartikainen, Laura Köönikkä ja Kati Heljakka.

Kiinnostava lisä festivaaliin, joka on vaatesuunnittelija-elokuvaohjaaja Paola Suhosen töistä tunnetun life style -yritys Ivana Helsingin toistaiseksi suurin tapahtuma. Vaatteita Ivana Helsinki toki tekee yhä, mutta on järjestänyt myös muun muassa erilaisia kursseja ja työpajoja. Festariluennot ovat siis luonteva jatko jooga-, biisinkirjoitus- tai valokuvakoulutuksille, joita firma on järjestänyt omalla tyylillään.

Luennot ja vaikkapa kunnianhimoinen ruoka eivät kuitenkaan poissa Superwoodin musiikkitarjonnasta. Sen ovat suunnitelleet valokuvaaja ja loppuunmyytyjen Bättre Folk -festarien ohjelmasta vastaava Aki Roukala sekä Olohuoneklubin ja Tavastian Sunnuntai -klubien taustalla vaikuttava Pietari Pyykkönen. Superwoodin esiintyjinimiä ovat muun muassa parin vuoden esiintymistaukonsa päättävä Uusi Fantasia, räppiryhmä MC Taakibörsta, Mikko Joensuu sekä erityiset Metsäkiertue -esiintymiset heittävät Paleface, Jonna Tervomaa, Manna sekä Tuomo & Markus - ja paljon nousussa olevia uusia nimiä sekä kiinnostavia dj-keikan heittäjiä vaatesuunnittelija Sasu Kaupista muusikko-tuottaja-radiotoimittaja Lasse Kurkeen.

Superwoodin yöpymispaketit Hotelli Rantapuistossa on myyty loppuun, mutta pääsylippuja on yhä jäljellä.

"Ihmiset haluavat elämäänsä elämyksiä, kokemuksia ja yhdessäoloa. Jotain joka antaa mielen ruokaa ja hengenravintoa”, Pirjo Suhonen sanoo.

 Fakta: Superwood Helsingin Hotelli Rantapuistossa 20.-22. lokakuuta 2017. Tarkka ohjelma löytyy tästä.