Näkyykö Porschen suosiossa elokuvan ja tv:n vaikutus? Katso lista auton tähtirooleista

Porschen myynti on Suomessa kasvanut räjähdysmäisesti. Anakonda.fi veikkaa, että automerkin suosioon vaikuttaa tuotesijoittelu: Porsche on nähty monissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Listasimme hittisarjoja ja -leffoja, joissa Porsche on tärkeä osa kiehtovan päähenkilön persoonaa.

1. Silta, Porsche 911S

Etsivä Saga Noren (kuvassa) ajaa Porschella Malmön ja Kööpenhaminan väliä ruotsalais-tanskalaisessa tv-sarjassa. Terävä, mutta arvaamaton Noren on aika lailla samaa maata kuin autonsa. Tosin Norenia näyttelevä Sofia Helin paljasti Guardianissa, että hänellä on Porschen kanssa viha-rakkaussuhde: "Autoa on vaikea ajaa. Vaihteet ovat hyvin herkät."

2.  Californication, Porsche 964

Seksi- ja päihdeongelmien kanssa painiva kirjailija Hank Moody ajaa suositussa amerikkalaissarjassa vuosina 1989-1993 valmistetulla mallilla. Ei haittaa, että se saa heti pilottijaksossa baseball -mailasta. Moody hankkii hetkeksi myös upouuden auton, Porsche sekin, mutta vanha ja kolhuinen malli sopii paremmin hänen tyyliinsä.

3. Pretty Woman, Porsche 911

Porsche ja Ferrari olivat näkyvässä roolissa leffassa, jossa Richard Geren esittämä varakas herrasmies rakastui Julia Robertsin esittämään prostituoituun. Sen enempää Porsche kuin Ferrarikaan ei legendan mukaan tahtonut mukaan elokuvaan kokiessaan, että autot näkyvät leffassa arveluttavassa valossa.

Lisäksi Porsche on kurvaillut seuraavissa tv-sarjoissa ja elokuvissa:

4. Bergerac

5. Kojak

6. Riskibisnes

7. Against All Odds

8. Bad Boys

9. Le Mans

10. Dexter

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Mikä taantuna? Porsche, Lexus ja Jaguar käyvät Suomessa hyvin kaupaksi