Moi, olen myös rikas! - Beyoncé kärjessä Forbesin listalla

Amerikkalaislehti Forbes on julkistanut vuotuisen listansa viihdemaailman varakkaimmista. Kärjessä on laulaja-näyttelijä Beyoncé Knowles.

Beyoncé tienasi viime vuoden kesäkuun alun ja tämän vuoden toukokuun lopun välisenä aikana 115 miljoonaa dollaria eli 84 miljoonaa euroa. Rahat eivät tulleet itsestään 32-vuotiaan supertähden luo, vaan tämä julkaisi hittialbumin ja teki 95 esiintymisen kiertueen, jonka jokaisesta keikasta laskutettiin Forbesin mukaan 2,4 miljoonaa dollaria eli noin 1,8 miljoonaa euroa.

Huipputuottaja Jay-Z:n puolison tulot ovat seurausta nerokkaasta sopeutumisesta musiikkibisneksen muuttumiseen: kun perinteinen äänitemyynti vähenee, ja musiikkia kulutetaan digitaalisesti, Beyoncé julkaisi nimeään kantavan albumin jokaisesta 14 kappaleesta videon - sopivaa näin YouTube -aikana. Sinkku Drunk In Love ylsi miljoonamyyntiin.

Lisäksi monialayrittäjä Knowlesilla on mainosdiilit muun muassa H&M:n ja Pepsin kanssa, oma vaatemerkki House of Dereon sekä Heat -, Rise - ja Pulse -tuoksusarja.

Forbesin listan mukaan Beyoncé ja Jay-Z ovat taloudelliselta vaikutusvallaltaan viihdemaailman ylivoimainen pari. Jay-Z:n ansiot vuodessa Forbes arvioi noin 60 miljoonaksi dollariksi eli noin 44 miljoonaksi euroksi. Hän on listan kuudes.

Forbesin listan voi katsoa täältä. Kärki on seuraava:

1. Beyoncé Knowles, laulaja-näyttelijä

2. LeBron James, koripalloilija

3. Dr Dre, hip hop -tuottaja

4. Oprah Winfrey, tv-persoona

5. Ellen DeGeneres, tv-persoona

6. Jay-Z, musiikkituottaja

7. Floyd Mayweather, nyrkkeilijä

8. Rihanna, laulaja

9. Katy Perry, laulaja

10. Robert Downey Jr, näyttelijä