Haluatko sinne, minne ei muulla menopelillä pääse? Osta ilmatyynyalus, Rajavartiolaitos myy

Lähtöhinta on 40 300 euroa, kun Rajavartiolaitos myy nettihuutokaupassa yli 20-vuotiasta ilmatyynyalusta. Anakonda.fi kertoo laitteesta, joka sopii ihmiselle joka ei tyydy kulkemaan omia polkujaan - tai mitään polkuja ylipäätään!

Slingsby Aviation Ltd. Hovercraft SAH 2200, Serial Nr. 025 on ilmatyynyalus, joka on ollut merivartioston käytössä Kotkassa ja Helsingissä. Rajavartiolaitoksen tehtävissä alus palveli kaikkiaan vuodet 1993-2014.

Laitteen myynti-ilmoituksesta ensimmäisenä kertoneen Ylen haastatteleman Rajavartiolaitoksen alustarkastaja Karl-Johan Österlundin mukaan alus on ollut normaalissa rajavartiointikäytössä.

"Rajavartiostolla on muitakin kelirikkokelpoisia aluksia, mutta on tämä ylivoimainen tyyppi", Österlund sanoo Ylelle.

Käytännössä Slingsby Aviation Ltd. Hovercraft SAH 2200 menee siis minne tahansa, kelissä kuin kelissä. Alus on käyttökuntoinen, mutta myynti-ilmoituksen mukaan 300 hevosvoiman moottorilla varustettu 11-metrisen ja peräti 12 ihmistä kuljettavan aluksen "helmastossa ja segmenteissä on kulumaa", jotka saattavat vaatia osittaisen uusimisen.

Mutta uutenahan ei alusta myydäkään - eikä siitä tosiaankaan pyydetä uuden hintaa: alunperin yli miljoonan euron menopelin saa nyt huutokaupasta, jossa sen lähtöhinnaksi on määritelty 40 300 euroa.

Kuva: Rajavartiolaitos