American Car Show alkoi - Katso leveimmät "hymyt"

Helsingin Messukeskus täyttyy tuttuun tapaan pääsiäisenä autoharrastajista. Anakonda.fi otti tunnelmakuvia pitkäperjantaina valitsi American Car Show` n näyttävimmät amerikkalaisautot. Katso kuvat muun muassa Ville Haapasalon tv-autosta!

American Car Show on vetänyt viime vuosina Messukeskukseen noin 60 000 - 70 000 kävijää. Väkeä näyttää riittävän tänä vuonnakin, sillä tapahtumaan oli pitkäperjantaina ovien avauduttua pitkät jonot.

Jonottaminen palkitaan, jos pitää autoista. Niitä nimittäin riittää. On tapahtuman nimen mukaisesti amerikkalaismenopelejä, mutta myös muita klassikkoautoja, maastoautoja, moottoripyöriä ja tuunattuna nykyautojakin. Tietysti esillä on myös paljon autoharrastajille suunnattuja tuotteita sekä muun muassa buutseja ja muita alan tyypeille sopivia asusteita.

Tapahtuman vetonauloja ovat tänä vuonna muun muassa näyttelijä Ville Haapasalon tv:n Amerikan-kiertomatkallaan sompailema Pontiac Bonneville sekä laulaja Jonne Aaronin silmäterä, vuoden 1956 Pontiac.

Nuo ovat toki bongaamisen arvoisia, mutta on siellä muutakin. Anakonda.fi:n kuvasarja vie Messukeskuksen jo perinteiseen kiiltävän kromin maailmaan ja Amerikan meininkiin:

Buick Riviera, sama kuin pääkuvassa.

Legendaarinen muskeliauto Dodge Charger on yksi maanantaina huutokaupattavista autoista.

Vuoden 1985 Chevy Van on kuulemma "kokonaan läpikäyty" - siltä se näyttääkin!

Dodge Chargerin kelpaa olla pelti auki, sillä moottorina jylisee tarunhohtoinen kirjainyhdistelmä hemi.

Chevrolet Nova on yksi tämän vuoden näyttelyn helmistä.

Miss Hot Rod 2015 -ehdokkaat.

Hei tänä vuonna 50 täyttävät, tällainen on Plymouth Belvedere synnyinvuodeltanne.

Näyttävän Pontiac Bonnevillen rähjääntynyt ratti tuli tutuksi näyttelijä Ville Haapasalolle Haapasalo goes America -tv-sarjan kuvauksissa.

Suomalaisen Boot Factoryn jalkineilla riitti sovittajia - monen automiehen ja -naisen unelmabuutsit.

Tällä vuoden 1964 Ford Falconilla on ajettu kilpaa jo 22 vuotta. "Noin 200 kilpailulähtöä, kolme moottoria ja paljon hyvää mieltä", omistaja Juha Liukkonen kertoo.

American Car Show Helsingin Messukeskuksessa pääsiäisviikonlopun ajan. Lisätietoa täältä.

Teksi ja kuvat: Pasi Kostiainen

Lue myös Anakonda.fi:stä:

Läpinäkyvä konepelti? - American Car Show on myös tuunaajien juhla