Päivän kuva: viikon palaajat, Jokerit ja Red Hot Chili Peppers

Anakonda.fi:n päivän kuvassa eivät poseeraa Jari Kurrin ympärillä Jokerien uudet vahvistukset, vaan Red Hot Chili Peppersin Chad Smith ja Josh Klinghoffer.

Tällä viikolla palaavat yleisön eteen sekä jääkiekkojoukkojoukkue Helsingin Jokerit että amerikkalaisyhtye Red Hot Chili Peppers. KHL -joukkue Jokerit pelaa perjantaina kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun vastaan tulee Tikkurilan jäähallissa Vantaalla kiinalaisjoukkue Red Star Kunlun Pekingistä. Red Hot Chili Peppers soittaa lauantaina Helsingin Kaisaniemessä riemastuttavasti jatkoa viime syyskuun komeille keikoilleen.

Syyskuun Peppers -keikkojen yhteydessä Jokerien ja bändin tiet kohtasivat. Jokerit kutsui lätkäfaniksi tiedetyn rumpali Chad Smithin jäälle muun muassa Jokeri-pomo Jari Kurrin ja muiden seuran pelaajalegendojen kuten Juha Lindin ja Sami Wahlstenin kanssa. Smith oli kertonut aiemmin pelanneensa maalivahtina ns. kaljaliigassa. Hieman yllättäen myös kitaristi Josh Klinghoffer - vanha L.A. Kings -Kurrin fani - tuli pelaamaan ja saamaan henkilökohtaista luistelukoulutusta Lindiltä.

Red Hot Chili Peppers on siis täällä taas tällä viikolla. Odotukset lauantain konsertin osalta on syytä pitää korkealla, sillä syyskuun kahdella keikallaan jo 1980-luvulla aloittanut yhtye osoitti olevansa huippuiskussa, energinen ja taitava. Esiintyminen on villiä, mutta soitannollisesti homma pysyy kuitenkin huikeasti kasassa. Jos missasit syksyn keikat, nyt on uusi tilaisuus. Jos näit bändin syksyllä, todennäköisesti haluat lisää!

Jos Peppers on soittokunnoltaan suorastaan ylisuorittaja, samaa toivovat Jokerien kannattajat joukkueelta alkavalla KHL-kaudella - Jokerien 50-vuotisjuhlakaudella. Viime kauden päättyminen vaisun runkosarjan jälkeen suoraan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tappioon Moskovan TsSKA:ta vastaan lukemin 4-0, oli pettymys. Siksi joukkue onkin uusiutunut ja vahvistuksina Tikkurilan harjoitusottelussa esitellään ainakin osa kesän hankinnoista Sami Lepistö, Olli Palola, Karri Rämö, Eeli Tolvanen, Henri Ikonen, Matt Gilroy, Mike Lundin ja Nicklas Jensen.

Jokerien vastustajakin on mielenkiintoinen: pekingläinen Red Star Kunlun pärjäsi viime kaudella KHL:ssä yllättävän hyvin - ja nyt joukkuetta valmentaa Mike Keenan. Hän on ainoa valmentaja, joka on voittanut sekä KHL:n että NHL:n mestaruuden.

Fakta: Harjoitusottelu Jokerit - Red Star Kunlun Tikkurilan Trio Areenassa Vantaalla 28. heinäkuuta klo 18:30. Red Hot Chili Peppers esiintyy Kaisafest 2017 -festivaaleilla Helsingissä lauantaina 29. heinäkuuta.

Pasi Kostiainen