Päivän kuva: Juha Tapio

Laulaja Juha Tapio on tänään ajankohtainen Helsingin Hartwall Arenan -konserttinsa vuoksi.

Juha Tapio esiintyy tänään Helsingin Hartwall Arenalla. Samaan aikaan Espoo Metro Arenassa esiintyy Eppu Normaali - toista iltaa peräkkäin.

Hartsu on uusi Tava. Eli suomeksi: vuonna 2016 suomalaiset suosikkiyhtyeet esiintyvät areenoilla siinä, missä aiemmin Helsingin Tavastialla. Jos vuosituhannen vaihteessa - suomalaisen ja suomenkielisen musiikin edellisen buumin aikaan - bändien uran huipentumana oli yksi tai kaksi loppuunmyytyä keikkaa Helsingin Tavastialla, niin nyt sama status on areena-keikoilla.

Niin hyvin suomalaisella musiikilla menee. Cheek ja Jari Sillanpää valloittivat jopa stadionin, mutta vielä muutama vuosi sitten Yön juhlakiertue tai Hectorin jäähyväiskiertue areenassa olivat erikoistapauksia. Sitten tuli Nightwish, joka täydensi Euroopan - ja maailman hallikiertueensa hallikeikoilla Suomessa. Ja sitten on tullut koko joukko halli- ja areena-artisteja: PMMP jäähyväisissään, Sunrise Avenue, Haloo Helsinki, Elastinen, JVG, Antti Tuisku, Apulanta, Kaija Koo... lista on pitkä ja vaikuttava.

Suuri ennustaja ei tarvitse olla, jos veikkaa ensi vuodeksi julkistetun Lauri Tähkän saavan rinnalleen omat areena-keikkansa vetävät Mikael Gabrielin ja vaikkapa Sannin. Ja todennäköisesti neljä kertaa Tavastian loppuunmyynyt Vesalakin vetäisi areenan täyteen yleisöä.

Mutta lauantai on Juha Tapion päivä. Silloin on hänen vuoronsa loistaa.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

Fakta: Juha Tapio esiintyy Helsingin Hartwall Arenassa lauantaina 3. joulukuuta.