Päivän kuva: Jesse Joensuu, vasen laitahyökkääjä

Anakonda.fi:n päivän kuvana nähdään jääkiekkoilija Jesse Joensuu. Hän pelaa tänään tiistaina Bratislavassa samassa Jokerien paidassa, jota on sitoutunut kantamaan seuraavat kolme vuotta.

Jokerit on tiedottanut lyhyen ajan sisällä kahdesta tärkeästä jatkosopimuksesta: sekä joukkueen kapteeni, tanskalainen Peter Regin että Jesse Joensuu pelaavat helsinkiläisjoukkueessa peräti seuraavien kolmen kauden ajan.

Regin ja Joensuu ovat molemmat Jokereissa ykkösketjun pelaajia. Heidän kiinnittämisensä on vastaus joukkueen fanien toiveisiin jatkuvuudesta, ovathan Jokerit parin ensimmäisen KHL-kauden päätteeksi menettäneet kirkkaimpia tähtiään, muun muassa Linus Omarkin, Steve Mosesin ja Brandon Kozunin isommilla budjeteilla operoiviin venäläisjoukkueisiin.

Reginin ja Joensuun jatkosopimusten on myös tulkittu viestivän sitä, että Jokerit jatkaa KHL:ssä tulevina vuosina. Jokerien ja KHL:n sopimus oli alunperin kolmen kauden pituinen. Jokerit pelaa KHL:ssä nyt kolmatta vuotta ja ilmoitusta joukkueen ja venäläisvetoisen, mutta kansainvälisen kiekkoliigan yhteistyön jatkumisesta on odotettu jo jonkin aikaa.

Ennen Jokereita NHL:ssä pelannut, alunperin Porin Ässien kasvatti Jesse Joensuu on Suomen ainoalle KHL-joukkueelle tärkeä pelaaja nyt ja tulevaisuudessa.

"Jesse on yksi KHL:n parhaista voimahyökkääjistä ja harvinainen suomalaispelaaja siinä mielessä, että hän menee maalille ja myös pysyy siellä. Jesse on äärimmäisen arvokas pelaaja joukkueellemme niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella", joukkueen GM Jari Kurri sanoo seuran nettisivulla.

Anakonda.fi:n päivän kuvasta lienee tulkittavissa Joensuun päättäväisyys. Se on otettu Jokerien harjoituksissa, Joensuu on siis kaukalossa.

Hänen kaukalon ulkopuolisen elämänasenteensa rohkeudesta, kyvystä poiketa valtavirran mielipiteistä saatiin osoitus kaksi vuotta sitten, kun Joensuu tuki Eurovaaleissa Li Anderssonia - siis Vasemmiston ehdokasta. Jääkiekkoväkihän on Suomessa ollut monin tavoin lätkäoppositioon leimattujen Alpo Suhosta ja Petteri Sihvosta lukuunottamatta varsin kokoomuslainen laji.

"Erityisesti kannat julkisen terveydenhuollon puolesta sekä kriittinen suhtautuminen veroparatiiseihin ja niiden hyväksikäyttöön vaikuttivat valintaani", Joensuu kommentoi Helsingin Sanomien mukaan tuolloin.

Jokereihin mahtuu siis todellinen vasen laitahyökkääjä jatkossakin, vaikka joukkueen pääomistaja Harry "Hjallis" Harkimo on kokoomuksen kansanedustaja.

Kuva: Pasi Kostiainen