Onnea, YouTube! - Katso 10-tuntinen klassikkovideo

Googlen nykyisin omistama videopalvelu YouTube on 10-vuotias. Anakonda.fi onnittelee tarjoamalla katsottavaksi 10-tuntisen klassikon.

Kymmenessä vuodessa YouTube on mullistanut ihmisten välistä kanssakäymistä ja sosiaalisen median tarinankerrontaa ehkä enemmän kuin mikään muu keksintö Facebookin ohella. YouTubesta on tullut lähes kaiken koskaan tuotetun audion tai videon jättivarasto.

Jos puun kaatumista ei ole kuvattu videolle ja ladattu YouTubeen, puu törröttää todennäköisesti yhä pystyssä.

YouTuben perusti Kaliforniassa kolme entistä PayPal -maksujärjestelmän työntekijää helmikuussa 2005. Huhtikuun 23. samana vuonna he latasivat ensimmäisen videon Me At The Zoo. Tuon norsun kärsää ihmettelevän 18-sekuntisen pätkän voi katsoa tästä ja liittyä videon nähneiden noin 20 miljoonan ihmisen joukkoon.

Nykyisin YouTube tavoittaa yli miljardi kävijää kuukaudessa - ja on tuolla määrällä tietysti myös miljardiluokan bisnes millä tahansa valuutalla mitattuna.

Käyttäjilleen YouTube on kuitenkin yhä pääasiassa ilmainen. Sen kunniaksi Anakonda.fi onnittelee YouTubea ja kaivaa sen uumenista yhden viihdyttävän älyttömyyden: kymmenen tunnin version Haddawayn ysärihitistä What Is Love. Ilman YouTubea olisimme jääneet myös ilman tätä.