NBC: Pomo laski miljoonapalkkansa - ja määräsi työntekijöille muhkean minimiliksan

"En tunne tekeväni kenellekään palvelusta. Jokainen saa sen, minkä ansaitsee." Anakonda.fi toivoo, että amerikkalaisyrittäjä Dan Pricen tempaus leviää mahdollisimman laajasti.

Seattle on antanut maailmalle jo Nirvanan ja muun grunge-rockin, Frasierin ja Starbucksin. Lähtisikö samasta kaupungista nyt myös uusi bisneskulttuurin muoti?

Jos näin käy, Gravity Payments -yhtiön omistaja ja toimitusjohtaja Dan Priceä voidaan pitää melkoisena edelläkävijänä. Price ilmoitti maanantaina yhtiönsä työntekijöille palkkamuutoksesta: tästä lähtien firmassa on minimipalkka, jokainen ansaitsee vähintään 70 000 dollaria vuodessa.

Tästä löytyvä amerikkalaisen NBCNewsin uutisvideo on iloista katsottavaa, kun työntekijät hämmästyvät ja ilahtuvat. NBCNewsin mukaan osa työntekijöistä saa roiman palkankorotuksen, sillä osan vuositulo on tähän mennessä ollut 30 000 - 40 000 dollaria.

Kuvioon kuuluu myös se, että Price laskee omaa palkkaansa. Hänellä vuositulot vaihtuvat 70 000 dollariin.

"En tunne tekeväni kenellekään palvelusta. Jokainen saa sen, minkä ansaitsee", Price kommentoi NBCNewsille.

Hän sanoo näkevänsä keskiluokan taloudellisen tuskan ja tietävänsä, että Seattle on kallis kaupunki elää.

"Haluan heidän voivan ajaa sellaisella autolla kuin he haluavat niin pitkään kuin se on järkevää ja asuvan säällisessä paikassa. Ihan perusjuttuja."

Yhdysvalloissa Price on tunnettu ja tunnustettu yrittäjä. Joulukuussa Entrepreneur -lehti valitsi hänet vuoden 2014 yrittäjäksi. Linkki Geekwiren uutiseen Pricen valinnasta löytyy tästä.

NBCNewsin uutisvideo leviää parhaillaan nettihittinä ympäri maailmaa. Saako Dan Price jäljittelijöitä, jopa Suomessa?