Huikea Jess Greenberg yhdistää kaksi klassikkoa - Katso video

James Brownin I Feel Good sopii pikkujouluaikaan kuin nenä päähän - varsinkin YouTube -virtuoosi Jess Greenbergin versiona: hän lataa biisistä kiihkeän ja nopeatempoisen tulkinnan, johon on sekoittanut Stevie Ray Vaughanin Scuttle Buttin` -kappaleen virtuoosimaista kitaransoittoa.

Lontoolainen Jess Greenberg, 20, on YouTuben kautta tähteyteen noussut kitaristi-laulaja. Hänen videoitaan on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja. Esimerkiksi Greenbergin versio AC/DC:n Highway To Hellistä on pyörähtänyt noin 20 miljoonaa kertaa.

Anakonda.fi kertoi ilmiöstä ensimmäistä kertaa noin vuosi sitten. Jutun voi katsoa tästä.

Tänä syksynä Greenberg on aktivoitunut pienen tauon jälkeen. Hän on ladannut nimeään kantavalle YouTube -tilille tänä syksynä useita videoita, joista Anakonda.fi linkittää yhden hämmästeltäväksi vaikkapa viikonlopun kunniaksi. Biisi osoittaa Greenbergin kitaristin kyvyt: akustisesta kitarasta irtoavat vaikuttavasti Stevie Ray Vaughanin Scuttle Buttin`-klassikkobiisin nopeat juoksutukset. Taiteellista nokkeluutta osoittaa puolestaan yhdistää tuo uuden ajan kitarablues vähän vanhempaan James Brownin ikivihreään tunnelmabiisiin I Feel Good (I Got You).

Greenberg opiskelee kauppatieteitä Lontoossa, mutta haaveilee musiikkiurasta. Nuo opinnot voivat viedä pitkälle rockissakin; Greenbergille asiasta luennoisi mielellään varmasti vaikkapa saman opintien käynyt ja niin taiteellisesti kuin taloudellisestikin menestynyt Mick Jagger.

kuva: kuvakaappaus YouTube -videosta

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Nettihitti: ne on siinä - katso linkki brittinaisen riisuttuihin versioihin klassikkobiiseistä