Bowie-kalenteri 19/24 - Comfortably Numb (David Gilmourin kanssa)

Viimeinen päivät ennen joulua. Kiireen keskellä selviää, kun kuuntelee välillä tämän: Anakonda.fi:n joulu- eli Bowie-kalenterin upean version Pink Floyd -klassikosta Comfortably Numb.

David Bowie säilytti musiikillisen uteliaisuutensa loppuun saakka. Kuten viime aikoina julkaistuista Vuoden levyt -listoista on nähty, Bowien viimeiseksi jäänyt, kuolemaa käsitellyt albumi Blackstar oli koskettava ja kunnianhimoinen - ja monen mielestä yksi parhaista albumeista vuonna 2016.

Esiintyjänä Bowie heittäytyi mielellään tulkitsemaan myös muiden artistien ja yhtyeiden kappaleita. Anakonda.fi:n Bowie-kalenterissa on nähty viime viikkoina, kuinka tulkinta taipui yhteisesiintymisiin muun muassa Mick Jaggerin, Lou Reedin, Nine Inch Nailsin, Cherin ja Arcade Firen kanssa.

Yksi kaikkien aikojen onnistuneimmista vierailuista nähtiin 29. toukokuuta 2006. Silloin Bowie yllätti yleisön David Gilmourin rinnalla. Kappale oli Gilmourin Pink Floyd -yhtyeen klassikko. Kun Bowie laulaa kappaleen ensimmäiset säkeet "Hello / Is there anybody in there?", se tuntuu. Saa olla aikamoinen Bowien antifani, jos iho ei nouse kananlihalle.

Tuo esiintyminen oli jälkeenpäin tarkasteltuna harvinainen myös sikäli, että omia kiertueita Bowie ei tehnyt enää koskaan. Viimeinen kiertue, Reality päättyi terveysongelmien takia kesken heinäkuussa 2004. Kesäkuussa 2004 kiertue ja Bowie vierailivat vielä myös Suomessa, Seinäjoen Provinssirockissa.

Tiettävästi viimeisen kerran Bowie esiintyi livenä samana vuonna kuin vakuutti Gilmourin rinnalla, syksyllä 2006. Silloin hänen lauluseurastaan sai nauttia Alicia Keys ja hyväntekeväisyyskonsertin yleisö New Yorkissa.

David Bowie & David Gilmour: Comfortably Numb