Bowie-kalenteri 17/24 - Boys Keep Swinging

Vuonna 1979 Bowie esiintyi Kenny Everett Show` ssa!

 

David Bowie leikki sukupuolirooleilla uransa eri vaiheissa. Boys Keep Swinging -kappaletta hän selitti amerikkalaisen Bust –lehden haastattelussa näin:

 

 

 

”En tunne, että kummassakaan, naisena tai miehenä olemisessa on mitään erityisen hohdokasta.”

 

 

 

Hänelle kyse siis taisi olla lähinnä sukupuolirooleilla leikittelystä, provosoinnista.

 

 

 

Boys Keep Swinging -kappaleeseen Bowie tahtoi tarinan mukaan garage -bändin sointia. Siksi hän määräsi Lodger -levyn sessioissa soittajat kierrättämään instrumentteja, kiinnostavampaa oli kappaleen taltioinnissa suoriutuminen kuin loistokas suoritus. Niinpä kitaristi Carlos Alomar istutettiin rumpupallille ja rumpali Dennis Davisista tuli basisti.

 

 

 

Anakonda.fi:n joulukalenterissa eli Bowie-kalenterissa esitellään aattoon saakka joku David Bowien livevideo. Nyt kyse on poikkeuksesta, sillä Bowie esiintyy tv-studiossa. Taltiointi on kuitenkin tuore, pian vuoden 1979 levytyksen jälkeen tehty – ja missä ohjelmassa: Kenny Everett Show` ssa! Suomessakin aikoinaan valloittanut brittiohjelma yhdisti ajankohtaisen musiikin ja räväkän huumorin. Sid Snot eli Sikailija-Sid, General Cheeseburger ja drag-artisti Cupid Stunt erottuivat oman aikansa tv-tarjonassa, suomalainen katsoja ei kauemmas Rintamäkeläisistä päässyt.

 

David Bowie: Boys Keep Swinging