Bowie-kalenteri 15/24 - Wild Is The Wind

Mies ja ääni, säestäjä ja piano. Välillä vähemmän oli enemmän Bowiellekin.

Wild Is The Wind on harvinainen Bowien single –julkaisu, sillä kappale on lainateos. Dimitri Tjomkin ja Ned Washington kirjoittivat sen vuonna 1957 tunnariksi samannimiseen elokuvaan. Alkuperäislevytyksestä vastasi Johnny Mathis, ja ennen Bowieta kappaleesta ehti tehdä tavaramerkkilevytyksensä Nina Simone.

Bowie levytti biisin vuoden 1976 Station To Station -albumille. Tuo levy oli toinen Yhdysvalloissa tehty, Young Americans oli edellisenä vuonna merkinnyt loikkaa Ziggy Stardust - ja Aladdin Sane –hahmoista amerikkalaisesta musiikkiperinteestä ammentavaan Thin White Dukeen. Station To Station –levyllä souliin tosin sekoittui jo vivahteita krautrockista, ja seuraavaksi Bowie matkustikin jo Berliiniin työstämään Kraftwerkin ja kumppanien innoittamana eurooppalaista rocksointia ja maineikkaan levy-trilogiansa Low – Heroes - Lodger.

Wild Is The Windin oheinen tulkinta osoittaa, että Bowie pärjäsi esiintymislavalla myös ilman mitään alter egojensa antamia suojakuoria. Mies, mikrofoni ja säestäjä riittivät, käyttöä ei aina ollut lavasteille, rooliasuille tai edes bändille. Live-taltionti on vuodelta 2000, Yahoo-gaalasta nettitietojen mukaan. Bowie ja pianisti Mike Garson puhaltavat tuulen laulun nimen mukaisesti todella villiksi.

Anakonda.fi:n joulukalenteri on Bowie-kalenteri. Joka päivä tarjotaan yksi live-taltiointi.

David Bowie: Wild Is The Wind