Bowie-kalenteri 14/24 - Drive-in Saturday

A lad in sane? Aladdin Sane! Vuoden 1973 hienon Bowie -levyn hieno biisi löytyy Anakonda.fi:n Bowie-kalenterin luukusta 14.

David Bowie oli 1970-luvulla ahkera. Esimerkiksi vuonna 1973 hän julkaisi kaksi albumia: Aladdin Sanen huhtikuussa ja Pin Upsin lokakuussa. Kova oli tahti, kova oli taso!

Aladdin Sane nousi Brittilistan ykköseksi, mutta Bowie ei saanut menestystä toisintamalla Ziggy Stardustin hittejä. Ei, nyt hän haki uutta aiempaa kulmikkaammalla, metallisemmalla ja glam rockista enemmän ammentavalla soinnilla - ja toisaalta levyllä oli mukana jazz-vaikutteita, kiitos bändiin liittyneen pianisti Mike Garsonin. Garson oli Bowien mukana 1970-luvulla ja uudelleen 2000-luvulla. Loistava muusikko!

Yksi Aladdin Sanen hienoimmista hetkistä on kappale Drive-In Saturday. Biisi, jolla Bowie loikkasi aiemmin mainituista glam-rockista ja jazzista yllättäen 1950-luvun doo-wop -vaikutteista ammentamaan. Ja homma toimi, vaikka tyylit vaihtuivat.

Anakonda.fi:n joulukalenteri on Bowie-kalenteri. Joka päivä aattoon saakka jaetaan livetallenne uskomattoman monipuolisen uran tehneeltä David Bowielta.

David Bowie: Drive-In Saturday