"Vihaan Rasmusta ja HIMiä... Keith Richards on seniili" - Lue Liam Gallagherin valitut kommentit vuosien varrelta

Liam Gallager ei haastatteluissa jätä sanomatta mitään, mitä sylki suuhun tuo. Anakonda.fi Oasis -solistin hauskimpia ja törkeimpiä kommentteja vuosien varrelta - mukana on myös viiltävä itseanalyysi.

What`s The Story Morning Glory -albumin 20 vuotisjuhlan kunniaksi on syytä muistella, mitä Oasis -solisti on vuosien mittaan sanonut. Liam Gallagher, 43, on 2000-luvun törkein ja viihdyttävin rockhahmo. Hänen haastatteluihinsa on vuosien mittaan mahtunut niin paljon herjaavia kommentteja muista artisteista ja julkisuuden henkilöistä, että Suomen pienemmissä kuvioissa vastaava loanheitto olisi maalannut sanojan pahasti nurkkaan - ja työllistänyt useita medioilta korvausta kärttäviä juristeja.

Mutta onneksi Liam Gallagher on englantilainen. Hänen suoruuttaan ei ole väännetty haukottavaksi poliittiseksi korrektiudeksi, vaan laulaja on saanut päästellä kuin teräväkynäisin stand up -koomikko.

Olen haastatellut Liam Gallagheria muutaman kerran. Se on poikkeuksellinen toimitus lähes kenen tahansa muun haastatteluun verrattuna, sillä aika nopeasti tulee selväksi, ettei Gallagherin puheita tosiaankaan ole käsikirjoitettu eikä edes harkittu hetkeäkään. Hän laukoo, mitä sylki suuhun tuo. Useimmiten maaliin - jos maalina pitää värikkäitä kommentteja. Otsikkomatskua, kiinnostavaa ja tunteita herättävää luettavaa, jopa jonkinlaisen vaistonvaraisen analyysin hänen maailmastaan.

Gallagherin kommentteja pidetään rehellisinä ja aitoina, ja sellaistahan tavataan arvostaa. Viisi vuotta sitten - siis Oasis -yhtyeen jo hajottua - Liam Gallagher äänestettiin Britanniassa kaikkien aikojen parhaaksi bändin keulakuvaksi. Hän päihitti siis muun muassa Mick Jaggerin, Freddie Mercuryn ja Bonon. Ehkä sitä titteliä ei saavutettu pelkällä puhumisella, mutta Liam Gallagherin tapauksessa hänen röyhkeän itsevarman karismansa yksi tärkeä ilmentymä ovat haastattelulausunnot.

Anakonda.fi kokosi tähän niistä parhaita - kommenteista on poistettu kiroilu, mutta oikeaan tunnelmaan päästäkseen voi lisätä sanan fuck kahteen tai kolmeen kertaan jokaiseen:

Suomalaisista bändeistä - "...Vihaan sitä" ja "...Vihaan sitä!"

"The Rasmus? Onko se jätkä, joka hyppii ylös ja alas ja laulaa ää-ä-yää (laulaa In The Shadowsia)? Vihaan sitä." (Ilta-Sanomat, 2005)

"HIM? Se tatuoitu kaveri, joka laulaa Join Me In Death? Vihaan sitä." (Ilta-Sanomat, 2005)

Veljesrakkaudesta Noel Gallagheriin - "... yksi suurimmista mulkuista..."

"Rakastan häntä. Minä ja hän olemme cooleja. Jos joku astuisi hänen varpailleen, leikkaisin ne pois." (Melody Maker, 1995)

"Pidän Noelista bändin ulkopuolella. Noel on veljeni ja ihailen häntä ja tekisin mitä vain hänen puolestaan. Mutta säätäjänä bisneksessä hän on yksi universumin suurimmista mulkuista." (NME, 2013)

Muista artisteista ja bändeistä - "... karmivaa paskaa"

"Muse pelottaa minua. He ovat karmivaa paskaa. Mutta ihmiset pitävät heistä. Ainakin he soittavat kitaroita, mutta kun kuulen hänen (Matthew Bellamy) äänensä, olen ihan että painu nyt..." (GQ, 2011)

"Jos koskaan enää voittaisin minkään palkinnon, kutsuin Kanye Westin henkilökohtaisesti vastaanottamaan sen. Oli niin epäkohteliasta, mitä hän sanoi sille tytölle, Taylor Swiftille. Niin että jeah, antakaa minulle palkinto, niin näytän sille paikan. Työnnän sen suoraan Kanye Westin perseeseen." (MTV:n 120 Minutes, 2011)

"He (Keith Richards ja George Harrison) ovat kateellisia ja seniilejä eivätkä he saa tarpeeksi lihapaloja." (The Sun, 1997)

"Robbie Williams on drama queen. Hän tekee ensin huonon levyn ja tahtoo sitten kaikkien säälivän häntä. Runkkari!" (MTV, 2007)

"Katso häntä (Alex Kapranos Franz Ferdinandista) ja Right Said Fredin laulajaa. He ovat sama henkilö! Hän on vain aloittanut Atkinsin ruokavalion ja kasvattanut hiukset." (NME, 2005)

"Ei ole mitään huonompaa kuin paska Blur." (The Sun, 2008, kun Blur teki comebackia)

Mutta ohhoh, yli 20 vuotta heiluneet sotakirveet Blurin kanssa taitaa olla kuopattu:

"Blurin Lonesome St on Vuoden biisi", Liam Gallagher twiittasi toukokuussa 2015.

 Jalkapalloilijoista - "Ilmapallo, jonka päälle on rutistettu Weetabix"

"Wayne Rooney näyttää siltä kuin hän olisi ilmapallo, jonka päälle on rutistettu Weetabix. Hän näyttäisi paremmalta kaljuna, vai mitä?" (Telegraph, 2012)

"Mario Balotelli on persoonallisuus, mutta hänen täytyy selvittää päänsä. Pidän persoonallisuuksista. Olisi tylsää, jos maailma olisi täynnä Gary Nevillejä. Hän näyttää kiinteistövälittäjältä." (BBC Football Focus, April 2011)

"Keikoista - "Teen vain rahan takia"

"Vihaan Glastonburyä (Britannian suurin rockfestivaali). Olen täällä vain rahan takia." (NME, 2004)

"Mitä järkeä on käydä keikoilla? Kaikki bändit ovat kuitenkin ihan paskoja. Niin, että mene sinne nyt sitten olemaan sosiaalinen, kun joku opiskelija tulee ja talloo kengillesi." (NME, 2008)

Itsestään ja elämästään - "Olisin halunnut käydä koulua"

"Olisin halunnut käydä koulua, mutta meillä ei ollut varaa." (NME, 2010)

"Olen joskus allapäin, mutta en kovin pitkään. Katson vain peiliin ja jatkan eteenpäin:"Mikä komea mulkku olenkaan!" (NME, 2006)

"Ihmiset ajattelevat, että olen suurisuinen paskanjauhaja Manchesterista... ja he ovat aivan oikeassa." (Times, 2008)

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Etsai