Trump, Cruz ja omat vessareissut - Katso Obaman hauska puhe kokonaan

Maailman stand up -koomikot, tammikuussa teille ilmestyy kova, päivätyöt jättävä kilpailija. Anakonda.fi jakaa presidentti Barack Obaman hauskan puheen, jossa kyytiä saavat muun muassa Donald Trump ja muut presidenttiehdokkaat - ja Obama itse.

"Vaimoni näyttää onnelliselta voidessaan olla täällä tänä iltana. Se on harjoittelun seuraus."

"Ensi vuonna joku muu seisoo tässä paikassa. Onko arvauksia? Who she would be?"

Näin lasketteli maailman vaikutusvaltaisin koomikko, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Valkoisen talon kirjeenvaihtajien juhlaillallisen perinteisesti hauskassa puheessaan varhain toukokuun ensimmäisenä Suomen aikaa. Obama isännöi tapahtumaa viimeisen kerran presidenttinä ja tämä oli ehkä vapauttanut hänet vieläkin törkeämpään huumoriin.

Kunnon stand up -koomikoiden tavoin Obama ei säästellyt itseään. Hän totesi olevansa kahdeksan vuoden presidenttikauden harmaannuttama, vanhentunut mies.

"Hillary kysyi minulta kerran, olenko valmis puheluun aamukolmelta. Nykyisin olen, koska olen kuitenkin hereillä vessareissujen takia", Obama, 54, sanoi.

"Eräs tyyppi sanoi minulle hiljattain, että Justin Trudeau on ottanut paikkasi. Hän on niin komea ja hauska, hän edustaa muutosta. Minä vastasin:`Justin, ota iisisti.´"

Kovinta kyytiä sai kuitenkin republikaanien presidenttiehdokaskilpaa johtava, kiinteistörikas tv-tähti Donald Trump. Trump ei ollut paikalla, minkä johdosta Obama esitti loukkaantunutta. Kutsu oli kuulemma lähtenyt.

"Talo on täynnä toimittajia ja julkkiksia, joten on yllättävää, ettei hän tullut. Onkohan tämä tilaisuus liian tyylitön Donaldille?"

Obama arveli, että presidentin illallisen sijaan Trump syö kotona nimikkopihviään ja twiittailee loukkauksia Angela Merkelille.

Jos Trump on vuoden kuluttua Valkoisen talon isäntä ja pitää vastaavan tilaisuuden, sen huumori saattaa olla toisentyyppistä.

Obaman noin 32-minuuttisen puheen voi katsoa kokonaisuudessaan valkoisen talon YouTube -kanavalta tästä (Trumpille vinoilu alkaa kohdassa 19.40):