Jasper Pääkkönen ohjaaja Spike Leestä: "Planeetan coolein!"

Jasper Pääkkönen on saanut päätökseen kuvaukset ohjaaja Spike Leen elokuvassa BlacKKKlansman. Anakonda.fi kertoo elokuvan taustat ja jakaa Pääkkösen innostuneen päivityksen, jossa hän ylistää Leetä.

Ron Stallworth on nimi, joka kannattaa laittaa mieleen. Hänen erikoinen elämäntarinansa on pohjana Spike Leen elokuvassa BlacKKKlansman: vuonna 1979 Stallworth onnistui poliisin peitetehtävissä soluttautumaan rotusortoa kannattavan salaseuran johtotehtäviin - Stallworth on afroamerikkalainen, joten tekoa voi pitää varsin onnistuneena.

"Olen ylpeä siitä, ettei kenenkään mustan lapsen - eikä kenenkään lapsen ylipäätään - tarvitse enää herätä palavan ristin loisteeseen", Stallworth on sanonut Huffington Postin mukaan.

Tämän tärkeän, mutta epäilemättä myös koomisen tarinan elokuvaversion ohjaa afroamerikkalaisia elokuvia neljällä vuosikymmenellä tehnyt Spike Lee. Hänen aiempia teoksiaan ovat muun muassa leffat Do The Right Thing, Malcolm X, Mo`Better Blues sekä Clockers.

Suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen on mukana BlacKKKlansman -elokuvassa.

Elokuvatyö nuoruusvuosien suosikkiohjaajan komennossa on ollut Pääkköselle elämys. Hän julkaisi julkisella Facebook -sivullaan oheisen päivityksen, jossa on kuva Leestä ja Pääkkösestä eturivin paikoilla New York Knicksin NBA -ottelussa. Lee on Pääkkösen mielestä "planeetan coolein".

Jos upotettu päivitys ei näy, se voi katsoa tästä.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen - Kuvassa Jasper Pääkkönen Löylyssä, Helsingissä.