"Nyt jos koskaan matka on määränpää"

Pariskunnalla on yhteinen harrastus - ja tavoite: juosta puolimaraton alle kahden tunnin. Mutta onko aikatavoitteeseen pääseminen tärkeintä?

Ei ole - ei tietenkään. Nyt jos koskaan matka on määränpää. Yhteisillä lenkeillä on merkitystä erityisesti silloin, kun on muutakin yhteistä kuin lenkkeily.

Mutta hempeily ja ongelmanratkominen sikseen, lenkkeilystä tulee mielekkäämpää, kun tähtäimessä on juoksutapahtuma. Ja puolimaratonille valmistautumisesta tulee puolestaan innostavampaa, kun on aikatavoite.

Ja kaikki valmistautuminen muuttuu määrätietoisemmaksi, kun valvojaksi ja neuvojaksi on saatu oikea juoksuvalmentaja.

Näin ovat järkeilleet Katja Nordlund ja Pasi Kostiainen. Nelikymppinen pariskunta, joka harrastanut lenkkeilyä yhdestä kolmeen kertaan viikossa noin kuuden vuoden ajan. Lisäksi Katja harrastaa ryhmäliikuntaa, muun muassa piloxingia, pumpia ja circuitia, Pasi pelaa salibandyä ja yrittää saada keskivartalokorsettinsa kokoon kuntosalilla.

Pariskunnan puolimaraton on siis nimensä mukainen sarja: tähtäimessä on Helsingin Paloheinässä 28.9. juostava puolimaraton, Pääkaupunkijuoksu.

Heitä valmentaa Tero Knuutila, joka on hakenut oppia juoksemalla kilpaa, treenamalla, pitämällä lajista vuosien tauon, innostumalla uudelleen, järjestämällä juoksutapahtumia - ja jopa perehtymällä kenialaisten maailmanhuippujen metodeihin heidän kotiseudullaan vuosien ajan.

Pariskunnan Puolimaratonin ohessa Anakonda.fi esittää Juoksuvinkit -netti-tv-sarjaa, jossa jaetaan yksinkertaisia neuvoja juoksuharrastajille - juoksee sitten yksin - tai yhdessä. Sarjan ensimmäinen jakso löytyy täältä.