Tunnetuilla Susijengi -faneilla aito suhde korikseen

Koripallon MM-huuma veti Bilbaoon kulttuuri- ja media-ammattilaisia, joiden elämässä koripallo on pomppinut jo pitkään.

Mitä yhteistä on viime viikolla Baskimaassa ruskettuneilla elokuvaohjaaja Arto Halosella, dekkarikirjailija-toimittaja Jarkko Sipilällä, näyttelijä-laulaja-kirjailija Tapio Liinojalla, Ylen radio- ja tv-persoona-festarikuuluttaja Jusu Lounelalla ja laulaja-malli Kim Heroldilla?

He kaikki ovat harrastaneet - tai harrastavat yhä koripalloa. Halonen oli korisjunnu nuoruusvuosinaan Joensuussa, Sipilä on voittanut samoihin aikoihin SM-mitalejakin - ja Liinoja, Lounela ja Herold pelaavat yhä viihdeammattilaisten Hedelmäkori -joukkueessa yhdessä muun muassa laulajien Ilkka Alangon, Tidjan Ban, Samae Koskisen, Axl Smithin ja näyttelijöiden Mikko Kivisen, Tero Jartin ja Ilkka Merivaaran kanssa.

Samaan joukkueen kuuluu myös stand up -koomikko Sami Hedberg, joka on osaomistajana mukana myös korisliigaan nousseessa Helsingin Seagulls -koripallojoukkueessa. Seagullsin toinen näkyvä hahmo, radio- ja tv-juontaja Aki Linnanahde vietti myös viime viikon Bilbaossa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Paavo Arhinmäen koristaustaa ei tarvitse edes kysellä, hän sai urheilu- ja kulttuuriministerinä toimiessaan ankaraa kritiikkiä siitä, että kunnioitti läsnäolollaan mieluummin Koripallon EM-turnauksessa pelannutta Suomen joukkuetta kuin Helsingin Musiikkitalon avajaisia.

Arhinmäen ja Hedbergin kanssa pääkuvassa poseerava Radio Suomipopin juontaja Jaajo Linnonmaa puolestaan osallistui Bilbaon Sudenpesän rakentamiseen yhdessä hankkeen ideoineen Aleksi Valavuoren ja käytännön toteutuksesta vastanneen Elämysmatkojen kanssa.

Yksi Elämysmatkojen reissun asiakkaista oli yritysvalmentaja ja toimittaja Jari Sarasvuo, hän harrasti korista koulussa ja on seurannut sitä vuosia innokkaasti penkkiurheilijana.

Sudenpesässä, fanien kohtauspaikassa esiintyneistä JVG:llä on koko yhtyeen sanoitusten maailma ammennettu pukukoppielämän ja siitä toipumisen varaan, räppäri Brädi on intohimoinen korismies ja yksi Susijengi -kappaleen esittäjistä - ja yllättäen JVG:n keikalla lavalle noussut Stig on puolestaan pelannut itse koripalloa Helsingin NMKY:n junioreissa.

Sudenpesän tunnetut vieraat saivat Bilbaossa palkinnon vuosien koripalloinnostukselleen - kuten tuhannet muutkin suomalaiset kisaturistit.

- Tämä reissu on ollut kiitos kaikille talkoolaisille, jotka ovat tehneet töitä vuosikymmeniä, Aleksi Valavuori kiteyttää.

Tässä vielä Bilbaon tunnelmia kuvina:

JVG.

Jari Sarasvuo.

Stig.

Aleksi Valavuori.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen, Bilbao