Mahtava aloitus, Markkanen: toiseksi eniten peliaikaa ja pisteitä!

Matka Torontoon ei tuonut Chicagolle voittoa, mutta Lauri Markkanen teki suomalaisittain ennätykselliset pisteet koripallon NBA-liigassa. Anakonda.fi onnittelee 20-vuotiasta koripallotähteä.

Koripalloilija Lauri Markkanen pelasi uransa ensimmäisen NBA -ottelun varhain perjantaina 20. lokakuuta Suomen aikaa. Markkasen joukkue Chicago Bulls hävisi Toronto Raptorsia vastaan pelatun ottelun selvästi 117 - 101, mutta Markkasen otteet olivat vakuuttavia: hän sai joukkueestaan toiseksi eniten peliaikaa ja vastasi sillä komeasti odotuksiin - pisteitä syntyi myös toiseksi eniten koko joukkueesta.

Markkanen pelasi 33 minuuttia - enemmän peliaikaa sai vain Justin Holiday, 34 minuuttia.

Markkanen heitti 17 pistettä - enemmän osui vain Robin Lopez, 33 pistettä. 213-senttisen Markkasen huippuhetki oli kolmas jakso, jonka aikana syntyi 11 pistettä.

Suomalaispelaaja sai ensimmäisessä ottelussaan yllättäen paikan aloitusviisikossa, kun joukkuetoverit Nicola Mirotic ja Bobby Portis tappelivat harjoituksissa pari päivää ennen kauden alkua. Miroticin leuka murtui ja hän sai aivotärähdyksen, Portis kahdeksan ottelun pelikiellon. Markkanen kilpaili kaksikon kanssa samasta pelipaikasta.

Markkasen pistesaldo on suomalaisittain ennätyksellinen yhdessä NBA -ottelussa. Viime vuosikymmenellä liigassa pelannut Hanno Möttölä heitti parhaimmilaan 14 pistettä.

Chicago Bullsin seuraava kotiottelu on lauantaina. Joukkue pelaa San Antoniota vastaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen