Wayne Rooney, mikä on roolisi? EM-kisojen viisi puheenaihetta

On taas se parempi vuosi jalkapallohullulle, pelataan arvoturnaus. Anakonda.fi nostaa esiin viisi kysymystä, jotka saavat vastauksen Ranskan EM-turnauksen aikana.

24 maata pelaa jalkapallon Euroopan mestaruudesta lähiviikkojen ajan. Mahtavaa!

Anakonda.fi nostaa esiin viisi puheenaihetta turnauksesta, jossa kohtaavat vanhan mantereen futisjättiläisten ja -kääpiöiden parhaat. Aloitetaan kaksi edellistä Euroopan mestaruutta voittaneesta Espanjasta - onko sen hegemonian aika ohi?

1. Kykeneekö Espanja palaamaan totutulle tasolleen? Kaksi vuotta sitten Brasiliassa järjestetty MM-turnaus oli joukkueelle todellinen katastrofi. Nyt uudistuneella joukkueella on mahdollisuus pestä kasvonsa. 

2. Kuka pelaa Englannin hyökkäyksessä? Suomen entisellä päävalmentajalla Roy Hodgsonilla on vaikea päätös edessään. Harry Kane ja Jamie Vardy olivat Valioliigan maalitilaston kärjessä, mutta teinisensaatio Marcus Rashford nousi kevään aikana vahvasti esiin. On myös mielenkiintoista nähdä, miten kapteeni Wayne Rooney (kuvassa) saadaan sopimaan palapeliin.

3. Miten Ranska kestää isäntämaan paineet? Joukkueen materiaali on Antoine Griezmannin ja Paul Pogban kaltaisten megatähtien johdolla laadukas ja laaja, mutta joukkuehengen kanssa on perinteisesti ollut ongelmia - eräänlainen huippu tässä saavutettiin 2010 MM-turnauksessa. Pahimmat kiukuttelijat on kuitenkin tällä kertaa jätetty kotiin. Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Mathieu Valbuena ja Karim Benzema mahtuisivat aika moneen kisajoukkueeseen, mutta Ranskan paitaan heillä oli väärä asenne.

4. Miten pärjää EM-kisojen ensikertalainen Islanti? Islanti on malliesimerkki siitä, kuinka pienenkin maan on mahdollista menestyä hyvän joukkuepelin ja vahvan työmoraalin avulla. Koska Suomi yltää samaan?

5. Mihin yltää Zlatan? Tämän kesän EM-kisat ovat Ruotsin joukkueen syksyllä 35 vuotta täyttävälle kapteenille Zlatan Ibrahimovicille neljännet ja todennäköisesti myös viimeiset. Olisiko nyt Zlatanin paikka kruunata maajoukkueuransa viemällä länsinaapurimme pitkälle jatkopeleihin?

Teksti: Otto Pitkänen, kuva: Tsutomu Takasu