Turnaus loppui, puhe jatkuu - kuka on kaikkien aikojen suosikkipelaajasi?

Jalkapalloa pelattiin ennen Brasilian MM-turnausta ja sitä pelataan jatkossakin. Eikä pelistä puhuminen lopu koskaan. Kysyimme vastaantulijoilta, kuka on heidän kaikkien aikojen suosikkipelaajansa?

Erin, laulaja

Kaikkien aikojen paras pelaaja on se, joka sanoi:"Vittuuks mun mutsille käyt?" Zidane. Se on kova jätkä.

Sakari Kuosmanen, laulaja, näyttelijä - ja kuopiolaisen Kempes -jalkapallojoukkueen pelaaja.

Silloin, kun en vielä ymmrtäny politiikasta mitään niin Argentiina ja Mario Kempes olivat mulle uudenlaisen pelityylin edustajia. Muistan myös 10 vuotiaana Geoff Hurstin 3 maalia finaalista. Suokkipelaajiani ovat tietenkin Pelé ja monet muut legendat. Argentiina oli vuosikausia ykkönen ja on vieläkin korkealla. Kaikki kisat olen katsonut ja aina seonnut futiksesta.

Samu Haber, Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja

Pelé on kyllä kaikista kovin. Sain sen nimmarin joskus 80-luvulla kun se oli Suomessa käymässä. Se oli huikea juttu! Ja toki Pelé myös pelitaitojensa vuoksi. Se on mulle ensimmäinen ja suurin fudiksen supertähti. Tää kaikki sillä silmällä että mä olen tehnyt jokaisessa HJK:ssa pelaamassani ottelussa puskumaalin. Pelasin siis yhden ottelun joskus varhaisteininä kun puoli Hesaa oli ripulissa.

Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja ja kustantaja

Pelé. Minun sukupolvelleni se on varmaan aina Pelé, koska hän oli ensimmäinen kokonaan toiselta planeetalta oleva pelaaja, joka nähtiin livenä Suomessa. Siitä se on se on sitten siirtynyt - erityisesti vuoden 1970 kisojen takia.

Tommy Lindgren, räppäri ja urheilukolumnisti

Suomalaisena on pakko sanoa Jari Litmanen. Hän ei varmaan ole kaikkien aikojen paras, mutta hän on pelaaja, jota on tullut eniten seurattua. Litti on niin paljon enemmän kuin yksittäinen jalkapalloilija, koska hän on tehnyt suomalaisen futiksen eteen niin tajuttoman paljon. Yksittäisistä MM-kisapelaajista Roberto Baggio on ollut suosikkini, sekä vuoden 1990 että 1994 kisoissa. 1994 oli raastavaa, että juuri Baggio sai syyt niskoilleen (hävitystä rangaistuspotkufinaalista) raahattuaan Italiaa lähes yksin läpi kisojen.

Anssi Kela, laulaja

Kaikkien aikojen suosikkipelaajani on Roger Milla. Ikäpresidentti pisti verkot tötterölle ja lanteet pyörimään kulmalipulla.Pidän iloisesta ja eteenpäin menevästä jalkapallosta, jossa ei turhia filmata. Mitä enemmän kentällä näkyy pitkin pituuttaan lojuvia kättenlevittelijöitä, sitä vähemmän arvostan. Tästä syystä esim. Italiasta on kovin vaikea pitää, vaikka se olikin alkuperäinen suosikkijoukkueeni: ensimmäinen MM-turnaus, jota seurasin aktiivisesti, oli vuoden 1982 turnaus, jossa Paolo Rossi ja Dino Zoff tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

Saku Tuominen, yrittäjä

Italia. Andrea Pirlo. Pelaa kuin jumala mutta näyttää jeesukselta.

 

FAKTA: Kuvassa Pelé Malmössä vuonna 1960. Hän teki kaksi maalia ottelussa, jossa Brasilian maajoukkue voitti Malmö FF:n 7-1.