Madridin joukkueet taas Mestarien liigan finaaliin - Vieläkö Atletico kaataa yhden suosikin?

Mestarien liigan finaalina nähdään uusinta kahden vuoden takaa: Madridin paikalliskilpailijat Real ja Atletico kohtaavat toukokuun lopussa Milanossa. Anakonda.fi muistelee dramaattista kevään 2014 loppuottelua.

Atletico Madrid selvitti tiistaina tiensä finaaliin vierasmaalin ansiosta. Ranskalaishyökkääjä Antoine Griezman onnistui Bayernia vastaan, joten Milano kutsuu 2-1 tappiosta huolimatta.

Real Madrid ja Manchester City pelasivat kaksi ottelua saamatta kertaakaan palloa vastustajan maaliin. Fernandon omaksi maaliksi merkitty Realin walesilaistähti Gareth Balen laukaus 20. minuutilla riitti, kimmoke vei Realin loppuotteluun. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt siis 0 - 0.

Ei siis kahta sanaa, mikä kaupunki on maailman laadukkain futis-City 2010 -luvulla: Madrid. Samat joukkueet kohtasivat Mestarien liigan finaalissa myös 2014. Atletico Madrid voitti myös La Ligan mestaruuden samana keväänä. Real Madrid juhli kotimaansa sarjassa 2012.

Madridin perinteinen kilvoittelijakaupunki Barcelona tosin tuskin tuohon tulkintaan taipuu ja sillä on FC Barcelonan ansiosta syytä aikamoiseen omanarvontuntoon: onhan Barca voittanut muun muassa Mestarien liigan vuosina 2011 ja 2015 - ja hieman aiemmin myös 2006 ja 2009, La Ligan voitto-pokaali on mennyt Kataloniaan viidesti seitsemän viime kauden aikana.

Lähiviikkoina koetaan uskomatonta hehkutusta ja spekulointia Madridin finaalijoukkueiden mahdollisuuksista.

Mutta miten kävikään kaksi vuotta sitten? Anakonda.fi muistuttaa:

Loppuottelun varsinainen peliaika päättyi tasan 1 - 1 - ja miten dramaattisesti: Sergio Ramos teki tasoitusmaalin lisäajalla. Kello näytti, että otteluaikaa oli kulunut jo 93 minuuttia.

Jatkoajalla Real pisti sitten haisemaan niin, ettei rankkareita tarvinnut potkia. Bale, Marcelo ja Ronaldo tekivät muut osumat, kun voitto meni isoveliseueralle 4-1.

Samanlaista maali-iloittelua tuskin nyt nähdään. Atletico on pudottanut jatkosta itseään isompia jalkapallon huippuseuroja ennen kaikkea tiiviillä puolustustyökentelelyllä ja kohtuullisen luovalla pelityylillä. Atleticon valmentaja Diego Simeonen tyyliin eivät tappiot tunnu kuuluvan. Jos Atletico on pudottanut ennakkosuosikin puolivälierässä (FC Barcelona) ja välierässä (Bayern München), niin miksipä se ei voisi onnistua myös umpituttua paikalliskilpailijaa vastaan?

Varsinkin, kun kahden vuoden takainen tappio on mielessä - ja joukkueissa on yhä paljon samoja pelaajia.

Teksti: Pasi Kostiainen, Kuva: Laura Hale - Real Madrid ja Atletico Madrid kohtaavat 29. syyskuuta 2013.

Käsitelty: Täydennetty ja korjattu kieliasua.