LaLigaan palannut Barcelona-kasvatti hakee uutta nousua terrori-iskun jälkeen

Jalkapalloilija Marc Bartran elämässä viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet täynnä dramaattisia käänteitä: hän loukkaantui pommi-iskussa, voitti Saksan Cupin - ja siirtyi takaisin Espanjan LaLigaan. Anakonda.fi kertoo Real Betisin puolustajatähden tähden.

"En koskaan voinut kuvitellakaan, miten paljon rakkautta ja tukea voi yksi maailman parhaista jalkapalloyhteisöistä antaa."

Näin sanoi toppari Marc Bartra viime tammikuussa Bundesliga.comin haastattelussa. Hän puhui Dortmundin jalkapallojoukkueesta, jota oli juuri hyvästelemässä - kesken nelivuotisen sopimuskauden.

Bartran lähtöä kukaan ei ihmetellyt. Kun viime Bundesliiga-kaudesta oli pelattu noin kaksi kolmannesta, Bartra oli päässyt kentälle vain 12 ottelussa. Se on vähän joukkueen runkopelaajalle ja fanien suosikille - ja FC Barcelonan kasvatille ja superlupaukselle, joka on edustanut Espanjan maajoukkueessakin 13 ottelussa. 

Katalonialainen tarvitsi maisemanvaihdosta edelliskevään karmean kokemuksen jälkeen. Bartra oli Dortmundin-joukkueen bussissa, joka yritettiin räjäyttää terrori-iskussa huhtikuussa 2017, kun pelaajat olivat matkalla Mestarien liigan puolivälieräotteluun. Ja juuri Bartra loukkaantui dortmundilaisista pahimmin tuossa onnettomuudessa, hänen värttinäluunsa murtui. Vain 29 päivää myöhemmin Bartra palasi joukkueensa kokoonpanoon, hän pystyi keväällä vielä pelaamaankin - ja Dortmund juhli tunteikkaan kauden päätteeksi Saksan cupin voittoa.

Mutta jotain oli vaurioitunut peruuttamattomasti - Bartran oli vaihdettava maisemaa.

Tammikuussa Bartra siirtyi Sevillan toiseen joukkueeseen, Real Betisiin. Bartra pelasi kevään hyvin - ja komeasti on alkanut myös toinen kausi viiden ja puolen vuoden sopimuksesta: syyskuun alussa Betis voitti 1-0 yhden kauden pääotteluistaan, paikalliskamppailun, derbi sevillanon - LaLigan ehkäpä kiihkeimmän kylätappelun, Madridin ja Barcelonan derbyjen ohella.

Viikonvaihteessa Betis ja Bartra matkustavat Valenciaan. Luvassa on tärkeä ottelu, sillä suurin odotuksiin kauteen lähtenyt Valencia on hävinnyt kaikki kolme matsiaan LaLigassa tähän mennessä. Valencialla on kotikentällä pakkovoiton paikka, muuten valmentaja Marcelino Garcia Toralin potkut alkavat olla lähellä - vaikka Marcelino valmensi Valencian viime kaudella sensaatiomaisesti neljänneksi ja Mestarien liigaan saakka. Mutta Bartran intressi on johtaa Betisin puolustusta niin, että Chelseasta saapunut Michy Batshuayi ja Rodrigo jäävät maaleitta.

Valencia - Real Betis lauantaina 15. syyskuuta klo 19.30 - Cmore esittää kaikki LaLigan ottelut.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Xavier Rondón Medina

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Cmore esittää kaikki LaLigan ottelut. Hanki Cmore tästä.