José Mourinhon parhaat kommentit - ja ennustus:"Jonain päivänä saan potkut!"

José Mourinho sai potkut jalkapallojoukkue Chelseasta. Anakonda.fi kokosi sanavalmiin menestysvalmentajan kommentit - ja oikeaan osuneen ennustuksen kohtalostaan.

"Tunnen jalkapallon lainalaisuudet. Jonain päivänä saan potkut."

Näin José Mourinho sanoi lokakuussa. Lausunto oli röyhkeässä rehellisyydessään silkkaa mourinhoa, mutta siinä oli myös jotain uutta - osoitus oman haavoittuvuuden ymmärtämisestä. Aiemmin Mourinho, 52, ei juuri ole inhimilliseksi tunnustautunut. Tappion hetkelläkin hän on kulkenut selkä suorassa - ja muistuttanut vanhoista meriiteistään. Mestaruudet Portugalissa (Porto), Englannin Valioliigassa (Chelsea), Italiassa (Inter Milan) ja Espanjassa (Real Madrid) sekä Mestarien liigan voitot Porton ja Interin kanssa oikeuttavat hänet kyllä kutsumaan itseään valmentajana ainutlaatuiseksi, nimellä The Special One.

Chelseasta tuli potkut huonon alkukauden vuoksi. Silti hänestä tulee Lontoossa seuralegenda: hän toi valmentajana Chelsealle kolme mestaruutta. Uusimman vain seitsemän kuukautta ennen potkujaan - ja allekirjoitettuaan mitali kaulassa 50 miljoonan euron jatkosopimuksen.

Jalkapalloa seuraava maailma tuskin joutuu olemaan pitkään ilman Mourinhoa. Ennen hänen putkahtamistaan taas pinnalle viihtykäämme vanhojen lohkaisujen äärellä. Anakonda.fi ihailee erityisesti hänen kommenttiaan Chelsean loukkaantumisongelmasta taannoin:

"On kuin olisi viltti, joka on sänkyyn liian pieni. Vedät sitä päällesi pitääksesi rintasi lämpimänä - ja jalkasi jäävät paljaiksi. En voi ostaa isompaa vilttiä, koska marketti on kiinni. Mutta viltti on sentään kashmiria."

Ottelun jälkeisiä, vastustajan halveksuntaa tihkuvia kommentteja Mourinho päästeli erityisesti työskennellessään Real Madridia vastaan - ja pelattuaan Pep Guardiolan valmentamaa Barcelonaa vastaan.

"Miten sanotaan ´huijata´katalaaniksi?"

"Toivoisin, että Guardiola voittaa joskus Mestarien liigan rehellisin keinoin."

Toki Mourinho tekee havaintoja myös jalkapalloviheriön ulkopuolelta - vaikkapa kananmunista tai tiedemiehistä. Tai ehkä nämäkin puheet on käsitettävä tavallista värikäämmäksi urheilukieleksi.

"Munakas, munat. Ei munia, ei munakasta. Kaikki riippuu supermarketin munien laadusta. On ykkös-, kakkos- ja kolmosluokan munia ja toiset ovat muita kalliimpia - ja niistä tulee parempi munakas. Ja kun ykkösluokan munia ei ole saatavilla, on ongelma."

"Näet joskus kauniita ihmisiä, joilla ei ole aivoja. Joskus taas kohtaat rumia ihmisiä, jotka ovat älykkäitä, kuten tieteilijöitä."

Lähteet: Daily Mail, Telegraph, BrainQuote.com