Huuhkajien uusi upea ilme! - Lue 5 faktaa Glen Kamarasta

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on aloittanut Kansojen liigan neljällä voitolla. Menestystäkin sensaatiomaisempaa on Huuhkajien peli-ilme - tuon itsevarman, nopean, tehokkaan ja näyttävän ilmeen yksi ruumiillistuma on keskikenttäpelaaja Glen Kamara. Anakonda.fi esittelee Kamarasta viisi faktaa.

Moni nielaisi tyhjää, kun Teemu Pukki loukkaantui Kansojen liigan Suomi - Kreikka -ottelun alussa. Kun juuri hyökkääjä Pukki oli tehnyt kaikissa kolmessa liigan ottelussa Suomen voittomaalit. Löytyisikö Suomelta uusia ratkaisijoita? Pysyvätkö Huuhkajat ilmassa ilman Pukin maaleja?

Kyllä löytyi, kyllä pysyivät. Nuoret, maaottelu-uransa alussa olevat tähtipelaajat Pyry Soiri ja Glen Kamara tekivät maalit, Suomi voitti 2-0 - ja jatkaa ilman pistemenetyksiä lohkonsa kärjessä Kansojen liigassa.

Glen Kamara pelasi Tampereella vasta ensimmäistä kertaa Huuhkajien avauskokoonpanossa. Ei ihme, jos hän ei ole jalkapallon seuraajille yhtä tuttu kuin presidentti Niinistön vieressä peliä seurannut Kuningas Litmanen.

Vastaavien peliesityksien jatkuessa Kamara tunnetaan pian kaikkialla jalkalloilevassa maailmassa. Anakonda.fi kertoo uudesta tähdestä viisi faktaa pohjatiedoiksi:

1.  Syntymäkaupunki Tampere, sukujuuret Sierra Leonossa 

Glen Kamara on syntynyt Tampereella vuonna 1995. Hänen vanhempansa ovat kotoisin Sierra Leonesta. He muuttivat Suomeen vuonna 1992 pakoon kotimaansa sisällissotaa. 

2. Englantiin 12-vuotiaana, Arsenalin akatemiaan 17-vuotiaana 

Kamara muutti Englantiin äitinsä kanssa, kun oli 12-vuotias. Siellä Suomessa alkanut jalkapalloharrastus vakavoitui: ensin Kamara pelasi Southendissa, sitten Arsenalin Akatemiassa, jonne Kamara pyydettiin hänen ollessaan 17-vuotias.

3. Valitsi Suomen maajoukkueen, vaikka Englannin-paitaankin houkuteltiin

Englannin jalkapalloliiton on kerrottu tarjonneen Kamaralle mahdollisuutta pelata maan alle 18-vuotiaiden joukkueessa. Kamaralla ei vielä tuolloin - Huuhkajien onneksi - ollut Englannin kansalaisuutta. Ensimmäisen maaottelunsa Suomen paidassa, alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa Kamara pelasi 2012. Hän onnistui tuolloin myös maalinteossa ottelussa Sveitsiä vastaan. Kamara on sanonut, että Suomen edustaminen on hänelle kunnia-asia.

4. Ura Arsenalissa jäi lyhyeksi

Yksi Englannin suurseuroista, lontoolainen Arsenal oli Kamaran seura kaksi kautta vuosina 2015 - 2017. Kamara ei kuitenkaan päässyt pelaamaan Valioliigaa, vaan vain yhden ottelun Liiga Cupissa, Mestarien liigassa hän istui yhden ottelun vaihtopenkillä.

5. Läpimurto Dundee Unitedissa on herättänyt suurseurat

Syksystä 2017 lähtien Glen Kamara on edustanut Skotlannin Dundee Unitedia. Hän on noussut joukkueensa tärkeimpien pelaajien joukkoon, merkkinä joukkuetoverien ja seuran arvostuksesta hän on myös Dundee Unitedin varakapteeni. Huhutaan, että Skotlannin suurseurat Glasgow Rangers ja Glasgow Celtic tahtovat suomalaisen riveihinsä viimeistään keväällä, kun Kamaran sopimus Dundee Unitedin kanssa päättyy.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Steindy