Teemu Pulkkinen - MM-kisoista terveisiä Pohjois-Amerikkaan

Loukkaantuminen pilasi Teemu Pulkkisen NHL-kauden, hyökkääjä menetti paikan Detroit Red Wingsin kokoonpanossa. Jääkiekon MM-turnauksessa Pulkkinen pelaa ensi kauden sopimuksesta Detroitiin ja johonkin muuhun NHL-joukkueeseen. Anakonda.fi julkaisee Urheiluviikon tekemän haastattelun.

Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen pääsi Leijonien MM-joukkueeseen tehokkaiden harjoituspelien ansiosta. Hän teki Venäjää vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa tärkeitä osumia ja todisti näin, että on oikea valinta Leijonien kärkiketjuihin.

Onnistuneilla MM-kisoilla hän hakee myös näytönpaikkaa NHL:n suuntaan, sillä kesällä hänellä on todennäköisesti edessä seuran vaihto.

"Sekin on yksi asia. MM-kisat ei kuitenkaan merkitse pohjoisamerikkalaisille paljon, mutta aina kun pelaa hyvin, niin se auttaa. Pohjois-Amerikassa on kuitenkin oma tyylinsä, eikä MM-kisoja paljoa seurata. Mutta kuten sanottua, niin haluan näyttää ja pelata hyvät kisat", Pulkkinen sanoo.

Pulkkinen väläytteli talven aikana hyvää pelaamisen tasoa saadessaan tilaisuuden ja pysyessään ehjänä. Samalla hän todisti olevansa NHL-tason pelimies.

"Omasta mielestäni kyllä. Moni voi olla eri mieltä, ja mielipiteet jakautuvat aina. Harjoituspelit menivät hyvin ja sain paikan joukkueessa. Pelasin 22 peliä, pinnoja ja maaleja tuli, ja peli kulki siihen asti, kun olkapää hyppäsi pois paikaltaan."

Pulkkinen on pelannut juniorimaajoukkueiden mukana alle 20- ja alle 18-vuotiaiden MM-turnauksissa. Niistä mitaleita ei herunut.

"MM-kisat on aina hieno tapahtuma, ja nämä ovat itselleni ensimmäiset aikuisten kisat. Haen positiivista lopetusta kaudelle hieman vaikeamman kauden jälkeen. Olen todella innoissani", hän sanoo.

Teksti: Urheiluviikko, kuva: AHL, kuvassa Teemu Pulkkinen AHL:n All Star -ottelussa tammikuussa 2015.