Peter Regin, Jokerien ensimmäinen ulkomaalainen kapteeni - "Haluan viipyä Helsingissä pitkään"

Peter Regin on Helsingin Jokerien KHL-joukkueen yksi kolmesta tanskalaisesta. Anakonda.fi tapasi Jokerien kapteenin, joka vihjaa tahtovansa jatkaa suomalaisjoukkueessa ensi vuonnakin.

Tanskalainen keskushyökkääjä Peter Regin, 30, on jääkiekkojoukkue Jokerien, 49, historian ensimmäinen ei-suomalainen kapteeni. Toista kauttaan KHL-joukkue Jokereissa pelaava entinen NHL-kiekkoilija on valinnasta otettu - ja vakuuttaa olevansa Jokereissa sitoutuneesti.

"Tämä on iso kunnia. Jokerit on joukkue, jolla on historiaa. Se on iso juttu, mutta yritän olla tekemättä siitä vielä suurempaa. Keskityn pelaamiseen omalla tavallani, koska uskon sen olevan iso tekijä siihen, miksi minut ylipäätään valittiin kapteeniksi", Regin sanoo Anakonda.fi:lle.

"Toisen kauden aloittaminen samassa kaupungissa ja samassa joukkueessa on kuin kotiin tulisi. Kaikki on tuttua. Tunsin ison osan pelaajista ja muista joukkueen ihmisistä jo etukäteen, tuntee rutiinit ja organisaation."

Reginin sopimus helsinkiläisseuran kanssa päättyy keväällä, mutta tanskalaispelaaja vihjailee jatkavansa.

"Ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, enkä minä voi tietää mitä Jari (Kurri) ja Janne (Vuorinen) tahtovat ensi kauden joukkueelta. Mutta minä viihdyn Jokereissa. Haluan viipyä Helsingissä pitkään."

Jokerien ja Reginin viime kausi päättyi pettymykseen. Jokerit putosi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella hyvän runkosarjakauden jälkeen. Torpedo oli ottelusarjassa parempi, mutta pienen selityksen Jokeri-joukkue sai siitä, että ihannekokoonpanon pelaajista 11 puuttui loukkaantumisen takia - ja seitsemän pelasi loukkaantuneina.

Regin näkee, että niin raivostuttavaa ja turhauttavaa kuin kiekkokauden päättyminen 1. maaliskuuta olikin, esimerkiksi hän sai valmistautua kauteen lepäämällä ensimmäisen kerran ammattilaisurallaan kunnolla. Hän oli heti maaliskuun treenamatta totisesti, liikkuen vain omaksi ilokseen. Sitten alkoi valmistava harjoittelu uuteen kauteen. Yhteisharjoituksen alkoivat heinäkuussa, ja pelit jo periaatteessa aikaisin eli 22. elokuuta.

Kun sarjaa johtava viime vuosien mahtijoukkue Moskova TsSKA tulee Helsinkiin, molemmat ovat tahkonneet sarjaa jo kuukauden. TsSKA on taas kova jengi, vaikka sen värikkäin tähti Aleksandr Radulov on siirtynyt NHL:ään.

Jokeritkin on toki uudistunut. Sen kokoajat Jari Kurri ja Janne Vuorinen sekä uusi, Jukka Jalosen johtama valmennusryhmä näkivät keväällä, että joukkuetta pitää rakentaa fyysisempään suuntaan. Siksi sekä hyökkääjistöön että puolustukseen hankittiin isokokoisia ja vahvoja pelaajia.

Yksi uusista pelaajista on Oliver Lauridsen, peräti 197-senttinen, NHL:ssäkin pelannut puolustaja - Reginin maanmies.

"En tuntenut häntä kovinkaan hyvin aiemmin, mutta hän on mukava kaveri. Ja pelillisesti hän tuo joukkueeseen paljon sellaista, mitä siitä on puuttunut. Mitä pidemmälle kausi etenee, hänen erikoisosaamistaan tarvitaan", Regin arvioi - ja tarkoittaa Lauridsenin voimaa ja jämäkkyyttä.

Tanskalaispakilta saatiin yllättäen myös tehoja, sillä loukkaantuessaan syyskuun puolivälissä Lauridsen oli pisteillä 2+1 puolustajien ykkösmies.

Vanhojen Jokeri-ihanteiden mukaista taitokiekkoilua edustava, fiksusti pelaava Regin on kuitenkin joukkueen kapteeni - otteluja tuskin voitetaan pelkällä ryminällä jatkossakaan.

"Yritän olla oma itseni. Uskon, että se auttaa joukkuetta eniten."

Miten Regin sitten näkee Jokerien mahdollisuudet KHL:ssä? Onko Gagarin Cupin voittamisesta haaveileminen realistista?

"On. Emme ole varmaankaan sarjan suurimpia suosikkeja, mutta meillä on mahdollisuus. Joukkueemme on viimevuotista nuorempi. Olemme energisiä."

Fakta: Jokerit kohtaa KHL-sarjaa johtavan TsSKA:n Helsingin Hartwall Arenassa perjantaina 23. syyskuuta.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen