Pekka Rinne: "World Cup on ollut minulle haave ja tavoite!"

Pekka Rinne ja Tuukka Rask kisaavat Leijonien ykkösmaalivahdin paikasta jääkiekon World Cup -turnauksessa. Anakonda.fi julkaisee Urheiluviikon tekemän Rinne -haastattelun.

Suomalaisen jääkiekon menestys kansainvälisissä turnauksissa nojaa yhä vahvasti maalivahteihin. Edessä oleva jääkiekon World Cup on yksi kaikkien aikojen kovatasoisimpia maajoukkueturnauksia, joka alleviivaa edellä mainittua entisestään. Suomen pelaavan vahdin tittelistä taisteleva Nashville Predatorsin Pekka Rinne tiedostaa turnauksen laadun.

"Arvostan turnauksen todella korkealle omalla urallani. World Cupista tuli minulle haave ja tavoite heti kuultuani sen tulosta. Tämä on iso kunnia", Rinne toteaa Urheiluviikolle.

Hyvän maalivahtipelin tärkeä osatekijä on aina puolustus. Nashvillessa Rinteen edessä pelaa yksi NHL:n laadukkaimpia puolustuksia. Tilanne muuttuu nyt radikaalisti. Suomen nuori ja osittain kokematon alakerta ei kuitenkaan “Peksiä” huoleta.

"En epäile meidän jätkiä yhtään. Tuossa pakistossa on paljon potentiaalia, ja moni jätkä on jo ottanut ison roolin omassa joukkueessaan. Nämä ovat niitä parhaita kasvun paikkoja."

"Tänne ei ole valittu pelaajia pelaamaan muilla kuin omilla vahvuuksillaan", Rinne kertoo luottamuksestaan Suomen pakistoon.

Jos mikään ei mene karmealla tavalla vikaan, Mikko Koskinen istuu kolmantena vahtina kisat katsomossa. Pelaavan maalivahdin paikasta kilpailevat Rinne ja Bostonin Tuukka Rask. Rinne iloitsee työskentelystä kaksikon kanssa.

"Puhuimme juuri Tuukan ja Mikon kanssa, että tilanne on mahtava. Tunnemme toisemme hyvin jo entuudestaan. Lähtökohtaisesti vain ajan viettäminen jätkien kanssa on jo hemmetin hienoa. Haluamme kaikki luonnollisesti pelata, mutta se ei vaikuta väleihimme."

World Cup kaatuu jo lähestulkoon syliin. Harjoituksissa painotetaan Rinteen mukaan yksinkertaisia ydinasioita.

"Koutsit painottavat paljon viisikkopeliä ja taktisia päälinjoja. Tämä on erilaista, koska normaalisti näin kauden alussa painotettaisiin hyvin erilaisia asioita."

"Iso juttu on tietenkin se, että kaikkien on pitänyt itse hoitaa itsensä kovaan kuntoon jo tässä vaiheessa kesää", Nashville-vahti kertoo.

Merkittävimmät muutokset aiempiin maajoukkueturnauksiin ovat kaksi uutta keräilyjoukkuetta. Rinne myöntää, että ennakkoluuloja Team North Americaa ja Team Europea kohtaan on ollut.

"Alkuun tuntui oudolta. Mietin, että kenelle nämä oikein pelaavat. Sitten aloin ymmärtää miksi nämä joukkueet ovat mukana. NHL haluaa, että kaikki maailman parhaat pelaajat ovat mukana. Se on mielestäni mahtavaa."

"Esimerkiksi joukkukaverini Roman Josin puolesta olen iloinen, että hän pääsee World Cupiin. Team North American mukanaolo sen sijaan kertoo jotain nykypäivän nuorten pelaajien tasosta. Se, että alle 23-vuotiaista pohjoisamerikkalaista pystytään kokoamaan noin kova ryhmä, on mieletöntä", Rinne kuvailee tuntojaan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Suomen joukkueessa on sen taustaryhmä: Teppo Numminen, Teemu Selänne, Jere Lehtinen ja Saku Koivu. Lista on suoraan Suomen maajoukkueen ihannekokoonpanosta kymmenen vuoden takaa. Rinne uskoo legendojen läsnäolon kuitenkin tekevän joukkueelle vain hyvää.

"He ovat tulleet mielestäni oikealla tavalla sisään. Kulkevat mukana aamupalalla ja missä ikinä joukkue liikkuukin. He ovat myös erittäin helposti lähestyttäviä. Uskon, että heidän kokemuksellaan on merkitystä joukkueelle turnauksessa", Rinne arvioi.

Teksti: Anssi Shemeikka/Urheiluviikko, kuva: Dan4th Nicholas