Patrik Laine, Auston Matthews...Aho, Puljujärvi ja Lehkonen - NHL:ssä alkoi nuorten aika

Suomalaistähdet - ja kohuttu ykkösvaraus Auston Matthews - aloittivat NHL:n hienosti.

Edessä on pitkä kausi, kuten urheilumaailmassa tavataan muistuttaa. Kaikkea voi sattua ja nuorten pelaajien taitotason säilyttäminen ja NHL:ssä pärjääminen tullaan näkemään vasta pidemmällä tarkasteluvälillä.

Ja blaa blaa blaa.

Juuri nyt on mahdollisuus nauttia nuorten jääkiekkotähtien huikeista otteista - nautitaan. Anakonda.fi listasi NHL:n avauksen nuoria onnistujia:

1. Auston Matthews - neljä maalia

Suomessa vähän harmiteltiin, kun Matthews (kuvassa) tuli valituksi ennen toisena valittua Patrik Lainetta ja neljäntenä otettua Jesse Puljujärveä ja viidentenä napattua Olli Juolevia NHL:n kesäkuun varaustilaisuudessa. Ensimmäisessä ottelussa Matthews lähetti terveiset koko kiekkoilevalle maailmalle: hän teki neljä maalia. Paremmaksi on vaikea pistää - vaikka oma joukkue Toronto Maple Leafs ottelun hävisikin.

2. Patrik Laine - 1 + 1, herätti hysteriaa

Patrik Laine nousi Winnipegissä yleisön suosioon heti avauspelissään. Hän räväytti viime talvena Euroopassa usein nähdyllä kaavalla ylivoimamaalin ja syötti toisen maalin. Lisäksi ikäisekseen, vasta 18-vuotiaaksi vahva Laine taklasi kovaa. Vaikuttavaa.

3. Jesse Puljujärvi - heti maali ja leveä hymy

Jari Kurri oli katsomossa, kun hänen NHL:n kulta-aikansa seura esitteli kotiyleisölleen uuden kultapoikansa Puljujärven. Ja kuinka ollakaan, myös Pulju teki maalin heti avausottelussa. Saattaa olla, että AHL-farmijoukkueen pelit vielä kutsuvat Puljujärveä, mutta hän leveä hymy tuskin Pohjois-Amerikassakaan hyytyy.

4. Sebastian Aho - heti valmista peliä

Aho ei jäänyt Nuorten Leijonien ketjukavereistaan Laineesta ja Puljujärvestä jälkeen, vaikka maali jäikin tekemättä. Teuvo Teräväisen ja Elias Lindholmin kanssa samassa ketjussa hyökkäävä Aho osoitti jälleen uudessa kovassa paikassa, että hänen tyyni ja järkevä pelitapansa sujuu tilanteessa kuin tilanteessa. Syöttöpiste jää muistoksi siitä, että Laine pystyi pelaamaan NHL:ssä kuin vuoden sisällä nousujohteisesti Liigassa, Nuorten maajoukkueessa sekä Leijonissa niin MM-turnauksessa kuin World Cupissakin.

5. Artturi Lehkonen - vakuuttaa Aleksander Radulovin ketjukaverina

Pari vuotta Lainetta ja kumppaneita pidempään pelannut Lehkonen on vasta 21-vuotias hänkin. Lehkonen on saanut olla suomalaismedian säpinän ulottumattomissa pelattuaan kaksi viime kautta Göteborgissa. Siellä Frölunda kasvatti Lehkosesta tähden SHL:ään - ja näköjään myös NHL:ään: avausottelussaan legendaarisessa Montreal Canadiensin paidassa Lehkonen ei onnistunut maalinteossa, mutta sai paljon peliaikaa ja luottoa jopa alivoimalla. Luottoa tosiaan löytyy, sillä Canadiensissa Lehkonen on istutettu samaan ketjuun viime kauden parhaan Euroopassa pelanneen kiekkoilijan, isolla rahalla NHL:ään palanneen Aleksander Radulovin kanssa. Siinä paikassa Lehkonen tulee tekemään pitkän kauden aikana myös paljon maaleja.