NHL kutsuu! Teräväinen vaihtaa kimppakämpän loistohotelliin

Teuvo Teräväinen saa näyttöpaikan NHL-seura Chicago Blackhawksin riveissä. Anakonda.fin kiekkoilijan lähipiiristä saaman tiedon mukaan Teräväinen on jättänyt AHL-joukkuetoveri Ville Pokan kanssa asuttamansa kimppakämpän ja muuttanut Chicagoon hotelliin.

Hyvästi farmijengin sikalogo, tervetuloa legendaarisen NHL-joukkueen intiaanitunnus!

Näin voi sanoa Teuvo Teräväinen, ainakin tuokioksi. Hän siirtyy AHL-joukkue Rockford Icehogsista NHL-joukkue Chicago Blackhawksiin.

Matka Rockfordin ja Chicagon välillä ei ole kuin 80 kilometriä, mutta kiekkoilullisesti - ja urheilubisneksen kannalta - pidempi. Teräväinen on Blackhawksin ykkösvaraus ja viime kauden alle 20-vuotiainen maailmanmestari ja MM-kisojen paras pelaaja, joten koko jääkiekkoilua seuraava maailma odottaa häneltä paljon.

Tällä kaudella hän ei ole pelannut yhtään NHL-ottelua, viime kaudella hän siirtyi Jokerien Liiga-kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan ja kokeili NHL-vauhtia kolmen ottelun verran.

Kuluva kausi AHL:ssä on tuottanut 33 ottelussa kuusi maalia ja 17 maalisyöttöä.

Teräväinen sai kutsun NHL:ään ja kuuluu Blackhawksin kokoonpanoon sunnuntain ottelussa Dallas Starsia vastaan. Pelipaikasta ei vielä ole tietoa, Teräväinen pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laitahyökkääjänä.

Pelaajan lähipiiristä kerrotaan Anakondalle, että Rockfordissa hyökkääjä on asunut yhteisessä rivitalohuoneistossa suomalaispuolustaja, viime kaudella Suomen mestaruuden Kärpissä ja maailmamestaruuden Teräväisen rinnalla voittaneen puolustaja Ville Pokan kanssa. Tämä suurlupaus joutuu vielä odottamaan läpimurtoa Chicagon kovaan NHL-joukkueeseen, mutta Teräväinen saa tilaisuuden nyt.

kuva: Teuvo Teräväisen nostaminen farmista NHL:ään on Chicago Blackhawksin nettisivun pääuutinen.