KHL ratkesi: 9 kuukauden kausi ohi, Osalalle toinen mestaruus

Metallurg Magnitogorsk puolusti itsensä KHL:n mestariksi. Anakonda.fi onnittelee Metallurgin suomalaispelaajaa Oskar Osalaa, joka voitti toisen mestaruutensa.

KHL:n elokuussa alkanut sarjakausi huipentui seitsemänteen loppuotteluun tiistaina 19. huhtikuuta Moskovassa. Runkosarjan voittaja, läntisen konfrenssin ylivoimaisesti vienyt TsSKA oli ennakkosuosikki, mutta vierasjoukkue Metallurg Magnitogorsk venyi voittoon.

Venyi tosiaankin, sillä ottelu oli sille puolustustaistelu. Esimerkiksi ensimmäisen erän laukaukset joukkue hävisi 13 - 2, mutta johti erän jälkeen peliä 0 - 1. Maalin teki Jevgeni Timkin, Metallurgin roolipelaaja, joka onnistui nyt pudotuspeleissä vasta ensimmäistä kertaa urallaan. Tyypillistä play off -meininkiä siis - paitsi, että maali oli maailman parhaalle ison kaukalon lätkälle tyypillisesti kaunis läpiajomaali. Taitoa on roolijätkilläkin.

Viimeisen maalin Metallurg teki tyhjiin ajassa 59.17 - onnistujana kuinka ollakaan Timkin. Hän otti keskialueella kiekon pois löysästi pelanneelta Bogdan Kiselevitsiltä ja teki siis sekä ottelun että pudotuspeliuransa toisen maalin.

Suomalaispelaajista Oskar Osala juhlii mestarina, Antti Pihlström sai tyytyä hopeaan. Osala juhli Magnitogorskin kanssa mestaruutta myös kaksi vuotta sitten, silloinkin seitsemään otteluun menneen finaalisarjan jälkeen.

Pudotuspelien parhaana pelaajana palkittiin Magnitogorskin Sergei Mozyakin - hän voitti myös KHL:n pudotuspelien pistepörssin. ViaPlayn tv-lähetykseen haettiin draamaa näyttämällä Metallurgin juhlallisuuksien vastapainoksi lähikuvaa suuresta häviäjästä, KHL:n tunnetuimmasta tähdestä ja persoonallisuudesta Aleksandr Radulovista.

Suomalaisittain kiinnostavana anekdoottina mainittakoon, että Helsingin Jokerit voitti Magnitogorskin kauden molemmissa runkosarjakohtaamisissa.

KHL -kausi 2016 - 2017 käynnistyy 22. elokuuta.

KUVA: ruutukaappaus ViaPlayn lähetyksestä.