KHL alkaa - paina mieleen tämä nimi ja numero!

Jokerien Linus Omark on YouTube -sensaatio, hänen mielikuvituksellisia harhautuksiaan maalintekotilanteissa on katsottu paljon. Miten kikat purevat, kun jääkiekon KHL alkaa?

Todennäköisesti hyvin. Ruotsin Yli-Torniossa syntynyt Linus Omark, 27, saattaa olla vastaus  Jokerien taitokiekkoa rakastavien fanien toiveisiin. Omarkin tavaramerkkejä ovat tekninen taituruus, pelinäkemys ja nopeus. 178-senttinen hyökkääjä pärjää isompien ja vahvempien seassa nokkeluudella.

Omark saattaa hyvinkin nousta Jokeri-fanien suosikiksi, vaikka joukkue on viimeisestä Liiga-kaudesta vahvistunut paljon muutenkin. Mukaan ovat tulleet muun muassa viime kaudella Suomen maajoukkueessa pelanneet Niklas Hagman, Juha-Matti Aaltonen, Tommi Huhtala, Jere Sallinen, Atte Ohtamaa, Oskari Korpikari ja Ville Lajunen sekä pitkäaikaiset Leijonat Niko Kapanen ja Topi Jaakola. Omark tuo kentälle viihdyttävää taituruutta Jokereista ehkäpä eniten Aaltosen ja hyvin luistelevien puolustajien Ryan Gundersonin ja Daine Toddin ohella.

Vaikka suuri suomalaisyleisö ei vielä välttämättä tunne Omarkia, hän nauttii luovuutensa ansiosta kulttisuosikin asemasta netissä. YouTubesta löytyy muun muassa viiden vuoden takaisen rangaistuslaukaus maaottelussa Ruotsi - Sveitsi. Kannattaa katsoa salibandyn ja jopa jalkapallon mieleen tuova ratkaisu täältä.

Ja täältä löytyy kokonainen kooste muun muassa NHL:ssä ja Ruotsin Elitserienissä nähdyistä Omarkin epätyypillisistä maaleista.

KHL-kausi alkaa tänään. Jokerit - Dinamo Minsk -otteluun Helsingin Hartwall Arenaan on Jokerien nettisivun mukaan vielä joitakin lippuja jäljellä. Omark hyökkää kakkosketjussa Petr Koukalin ja Steve Mosesin kanssa.