Barkov Leijonista: "Kaukalossa ja paperilla kova"

Suomen ykkössentteri, kokenut 20-vuotias Aleksander Barkov luottaa Leijoniin MM-jäällä. Henkilökohtaisesti onnistunut NHL-kausi päättyi pettymykseen, kun Florida Panthers putosi heti ensimmäisellä kierroksella.

Suomen maajoukkue on aloittanut Venäjän MM-turnauksen vakuuttavasti. Kahdesta pelistä on tullut kaksi voittoa. Patrik Laine on varastanut häikäisevillä otteillaan suurimman huomion, mutta vain 18-vuotiaan tehohyökkääjän vieressä on nautiskellut ja turvannut selustaa Aleksander Barkov. Hän on  20-vuotiaana jo kokenut NHL-pelaaja ja johtohahmo Leijonissa.

Barkov uskooo joukkueen mahdollisuuksiin, kuinkas muuten.

"Joukkue on paperilla ja kaukalossa kova. Meillä on tavoitteet korkealla, mutta mennään peli kerrallaan eteenpäin."

Barkov pelasi jopa häkellyttävän upean NHL-kauden. Parikymppinen keskushyökkääjä nousi maailman kovimman kiekkoliigan sentterien parhaimmistoon Panthersin ykkösketjussa.

"Pitäisi olla huolissaan, jos 20-vuotiaana ei ottaisi askelia eteenpäin. Pystyin treenaamaan taas täysillä, kun olin koko kesän kunnossa", Barkov arvioi kehityksen taustoja.

Barkov ei ole vieläkään saanut pelata kokonaista NHL-kautta ilman loukkaantumisia, mutta ehjä viime kesä oli tosiaan todella tärkeä.

"Kehityin kesän aikana paljon ja kauden aikana pystyin treenaamaan ja pelaamaan. Sain ison roolin ja paljon peliaikaa. Totta kai siinä tulee kokemusta ja kehittyy."

NHL:n pudotuspeleissä Floridan taival katkesi ensimmäisellä kierroksella tappioon New York Islandersia vastaan.

"Pelasimme joukkueena todella hyvin, mutta emme niin pitkään kuin olisimme halunneet. Voitimme divisioonan ja olimme lähellä jatkoa. Pelasimme hyvää peliä, mutta se ei aina välttämättä riitä. Emme tehneet riittävästi maaleja, vaan vastustaja teki enemmän ja he voittivat."

Teksti: Urheiluviikko, kuva: Doug Kerr