Uusi bloggaaja: Pekka Neva kirjoittaa koripallosta

Anakonda.fi ylpeänä esittää: uusi bloggaaja Pekka Neva kirjoittaa koripallosta - ja erityisesti joukkueestaan Tapiolan Hongasta. Esittelykirjoituksessaan Neva kertoo missä kaikissa rooleissa on Hongassa toiminut - pelaajasta pizzamestariksi.

Olen Pekka, 28-vuotias vihreävalkoinen koripallofanaatikko. Olen ollut osa Tapiolan Hongan yhteisöä jo yli 20 vuotta. Olen toiminut Hongassa pelaajana, valmentajana, tuomarina, ohjaajana, toimitsijana, matkaisäntänä, vahtimestarina, vitsimestarina, keittiömestarina, pizzamestarina, fanikerhon puheenjohtajana (mestaruuden vuosi 2006-2007!!), sekä muuten vaan aktiivisena kannattajana ja puuhamiehenä.

 

Haluan jakaa tämän minulle rakkaan yhteisön kokemuksia eteenpäin, siksi tämä blogi.

 

Koripallo on tullut mulle verenperintönä. Isosetäni Hannu Neva oli 60-luvulla Porin Vedon ykköspyssyjä ja tartutti mun faijaani Eeroon koripallohuuman. Faija aloitti koriksen Hongassa 60-luvun lopussa, ja on siitä asti ollut mukana koriksessa tavalla tai toisella. Faijalla taitaa edelleen olla mielenkiintoinen koripallon mestaruussarjan ennätys, hän oli nimittäin kaudella 1979-1980 vasta 23-vuotiaana mestaruussarjan kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja. Eero on valmentanut myös Pyrintöä ja Honkaa liigassa 80-luvulla. Sittemmin faija on ollut koriksessa mukana taustoilla, luottamustehtävissä ja apuvalmentajana.

 

 

 

Minä ja isoveljeni Ville aloitettiin koris samoihin aikoihin vuonna 1993, faijan pakotettua meidät katsomaan Ylen urheiluaamun NBA Actioneita viikonloppuisin. Siitä meillä kummankin harrastus pikkuhiljaa muuttui vakavammaksi puuhailuksi, junnumestaruussarjoissa pelaamisen jälkeen alkoivat myös molemmilla valmennuspuuhat. Meidän mutsi on totta kai osallistunut myös harrastukseen ja pitää silloin tällöin vieläkin Hongan peleissä pöytää. Kaikki ollaan siis mukana tässä touhussa.

 

 

Tämän kauden Tapiolan Hongan miesten joukkue on mulle henkilökohtaisesti poikkeuksellisen tärkeä joukkue. Sen lisäksi että joukkueessa on pelaajina kavereita ja mun entisiä valmennettavia, päävalmentajana hyvän ystäväni ja vanhan pelikaverini Joonas Iisalon veli Tuomas, kuuluu joukkueeseen myös muutama liiankin tuttu kasvo. Veljeni Ville on kuulunut  Hongan miesten valmennustiimiin tämän vuoden alusta asti. Kesällä aivan kaikkien yllätyksekseni myös Faija pyydettiin mukaan antamaan kokemusta nuoreen valmennustiimiin. Olen aina jännittänyt näitä Hongan miesten pelejä, mutta täytyy sanoa, että tämän kauden joukkuetta seuraan entistä suuremmalla jännärillä.

 

 

 

Siispä aion purkaa joukkueen edesottamuksia täällä blogissa. Mutta ideani on, etten todellakaan aio rajoittaa tätä tutkailua pelkästään yhteen joukkueeseen tai koripallokauteen, vaan esitellä laajemmin tätä meidän vihreä-valkoista yhteisöä. Jo miesten joukkueen lähihistoriakin, jota itse olen päässyt todistamaan, on niin rikas ja vaiheikas, että sieltä on jopa aivan pakko kaivaa tarinoita jakeluun. Sen lisäksi on vanhemmatkin tarinat muun muassa Hongan kultavuosista 1970-luvulla, joille varmasti löytyy omat kertojansa.

 

Ja vielä omat tilansa ansaitsee myös Tapiolan Hongan yhdistystoiminta laajemminkin, sillä sieltäkin toki kerrottavaa löytyy. Ja varmasti tulen myöskin pohdiskelemaan mieltäni askarruttavia koripalloon liittyviä yleisiä kysymyksiä, kuten vaikka meininkiä ja sen lisäämistä koriskatsomoissa.

 

 

Kirjavaa sisältöä luvassa! Tervetuloa!

 

Pekka Neva