Resepti: täytetty kala ja grillatut kasvikset

Miehen G-piste netti-tv -ohjelman ensimmäisen jakson ruokien reseptit

Kokonaisena grillattu täytetty lohi ja grillatut kasvikset

Täytetty kala

Kokonainen lohi/kirjolohi (n 1,5 kg ->)

Kevätsipulia

Sitruunaa

Tuore inkivääri

Tuore chili

Valkosipuli

Yrttejä

Suolaa

Valkopippuria

 

1. Pyyhi kala kuivaksi talouspaperilla sisältä ja ulkoa.

2. Tee kalan kylkiin viillot (ruotojen suuntaisesti)

3. Suolaa ja valkopippuroi kala sisältä ja ulkoa.

4. Täytä kala ohuilla sitruunan viipaleilla, kevätsipulilla, haluamillasi yrteillä (tilli, persilja, timjami, korianteri, jne), valkosipuli lastuilla, chilillä ja ohuilla inkivääriviipaleilla.

Laita viiltoihin chili-, inkivääri- ja valkosipuliviipaleita.

5. Aloita grillaus kuumassa grillissä, käytä kalan alla silikonista valmistettua ”kalaverkkoa” niin kala ei tartu grilliin (löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista). Kalan nahka suojaa kalaa palamiselta, joten anna kalan olla, älä kääntele sitä.

Jos kalasta valuva rasva syttyy grillissä palamaan, sammuta liekit suihkuttamalla liekkeihin vettä esim. suihkepullolla (varo leimahtavaa liekkiä).

6. Grillaa kalaa n. 15 min. (riippuu kalan koosta) käännä sitten kala käyttäen kahta grillipihtiä tai lastaa.

7. Jatka grillaamista kuumalla grillillä n. 5 min., jotta myös toinen puoli nahasta saa hyvän pinnan, sen jälkeen laske lämpötilaa. Jatka grillaamista vielä n. 10 min.

8. Kala on kypsä, kun selkäevä lähtee helposti vetämällä irti.

 

 

Grillatut kasvikset

Uusia perunoita

Porkkanaa

Parsaa

Sipulia

Purjoa

Kirsikkatomaatteja

Yrttejä

Suolaa ja pippuria

 

1. Höyrytä perunat, porkkanat, sipulit, purjo ja parsa lähes kypsiksi (parsaa ei tarvitse kuin ”näyttää” höyrylle, reilu minuutti riittää).

2. Öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla kasvikset ja tomaatit,  anna niiden ”levätä” hetki.

3. Grillaa kasviksiin kunnon grillipinta kuumalla parilalla öljyssä.

4. Maista (ja lisää sormisuolaa). Revi joukkooon haluamasi yrtit ja viimeistele lorauksella hyvää oliiviöljyä.

 

Tarjoile kala ja kasvikset raikkaan salaatin ja tilanteeseen sopivien ruokajuomien kera.

Resepti: Timo Kuoppamäki

Lue ja katso Anakonda.fi:stä myös netti-tv -ohjelma, "liikkuva ruokakuva" Miehen G-Piste:

Uusi netti-tv -ohjelma aloittaa: Miehen G-piste - Osa 1: Näin grillaat kokonaisen kalan